Projektet skal sikre mere natur i og omkring byen, så naturen kommer tættere på borgerne. Indsatser og delprojekter udvikles i fællesskab med borgerne, så vi sammen skaber en ny grøn identitet for byen. Det sker gennem dialog, information og gennemførelse af konkrete projekter. Målgruppen for projektet er bysamfundet, hvor vi skal fra ide til drift og skabe en model, vi kan bruge i vores oplandsbyer.
Alle er inviteret til at bidrage til projektet og være med i en ide- og inspirationsfase bestående af borgermøder og byvandringer. Efterfølgende er området i og omkring Frejlev kortlagt for naturpotentialer og kvaliteter. Det er der kommet Den Grønne Visionsplan ud af, som er prioriteringsværktøjet til udvælgelse af projekter og nedsættelse af arbejdsgrupper.
Alle vil gerne mere natur, bedre adgang og for at sikre den bedste udvikling og sikring af naturen fremadrettet omkring vores oplandsbyer, skaber vi opbakning via inddragelse, udvikling og forståelse i samspil med vores borgere. Derfor arbejder vi på den store skala med hele bysamfundet for at sikre en omfattende, vedvarende, smart og nytænkende inddragelsesproces, som sikrer borgere, byer og biodiversitet i fremtiden.
Biodiversiteten er formidlet gennem viden og inspirationsoplæg af bl.a. Rasmus Ejrnæs, Sebastian Klein og kommunens egne formidlere, konkretiseret gennem projekter og oplevet gennem vandreture, eventyr og oplevelser i områderne.