Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Egholm, øen midt i Limfjorden

På få minutter kan du blive sejlet fra Aalborg til Egholm, hvor 2 afmærkede vandreruter af forskellig længde fører dig rundt til spændende lokaliteter på øen, hvor du kan iagttage det spændende fugleliv langs kysten.

Øen dækker i dag 605 hektar, hvoraf langt størstedelen er opdyrket som agerland, men også naturtyper som strandenge, udyrkede arealer og skove udgør en væsentlig del af den storslåede natur, der findes på Egholm. Et helt unikt plante- og fugleliv knytter sig til disse områder. 

På Egholm bor der i dag ca. 50 mennesker. Tidligere arbejdede de fleste ved landbruget, men i dag er mange pendlere.

Egholm er forbundet med Aalborg via en færgeforbindelse med en overfartstid på ca. 5 minutter. Hvert år gæstes øen af op mod 100.000 borgere og turister i Aalborg Kommune.  

Egholmfærgen

Aktivt friluftsliv på Egholm

Foruden de afmærkede vandreruter findes en primitiv lejrplads, som er særdeles velegnet, hvis du kommer sejlende til øen i kajak. Ved færgelejet findes et lille infohus, hvor du på plancher kan få alt at vide om landskabet, dyre- og plantelivet, hvad du kan finde på stranden og meget mere.

Ved at følge den gule rute, "Egholm rundt" kommer du forbi mange af øens spændende lokaliteter.

Restaurant Kronborg

I 1918 blev en nedlagt landejendom indrettet som sommerrestaurant med egen anløbsbro. Restauranten ved navn Kronborg nedbrændte i efteråret 1945, men den blev allerede genopført til sommer­sæsonen i 1946 med bygningen i sin nuværende skikkelse.

Restaurant Kronborg er i dag privatejet og et attraktivt og velbesøgt

spisested.

Juletræet tændes

Som en tradition tændes juletræet ved Kronborg hvert år første søndag i advent. Forinden er der en guidet natur­vandring med naturvejledere fra Park & Natur, med start ved færgen kl. 14.00, hvor alle er velkomne.

Spørgsmål vedrørende Egholm

Har du spørgsmål eller kommentarer vedr. Egholm, kontakt naturvejleder Esben Buch.

Skriv til Esben Buch


Ønsker du folderen om Egholm tilsendt, så kontakt Park & Natur via linket til højre.

Del indhold

  COVID 19

By- og Landskabsforvaltningen er i øjeblikket lukket for personligt fremmøde grundet COVID 19.

Du kan kontakte os telefonisk på 9931 2000 for yderligere info.