Har du brug for hjælp til at finde den rigtige fritidsaktivitet?
Fritidsvejleder hjælper dig med at vælge en aktivitet
Fritidsvejlederen kan hjælpe familier eller et barn eller en ung i gang med at vælge en aktivitet, der passer. Det kan være i en forening, et fritidscenter, ungdomsklub eller noget helt andet.
Vejlederen kan også hjælpe med at følge barnet til aktiviteten de første par gange, så barnet og familien føler sig trygge samt hjælpe familien med, hvordan indmeldelse og medlemsstatus fungerer.
Sådan kan du bruge en fritidsvejleder og følgeordning
Fagpersoner, lærere, pædagoger, sagsbehandlere, forældre, foreninger eller andre relevante med tilknytning til barnet/den unge eller familien kan kontakte den fritidsvejleder, de er tilknyttet skoledistriktet.
Kontakt til en fritidsvejleder
Ring eller send en mail til den fritidsvejleder, der er tilknyttet dit skoledistrikt. Herefter vil fritidsvejlederen hurtigst muligt kontakte dig, så I kan finde ud af, hvordan I kommer i gang.
Økonomisk støtte til et fritidstilbud
Har du/I brug for økonomisk støtte til aktiviteten, så kan du kontakte en af nedenstående fritidsvejledere, som kan hjælpe med at ansøge om fritidspas til et tilbud.
Hvem kan få støtte?
Børn og unge op til 18 år. Tilskud ydes i forbindelse med en dialog mellem en repræsentant fra den lokale bevillingsenhed og en af barnets forældre.
Udover at være inden for målgruppen, skal to eller flere af nedenstående indikatorer, være til stede i familien for at modtage støtte:
- Lavt uddannelsesniveau i familien
- Manglende økonomiske ressourcer i familien
- Fravær af overskud i familien – fysisk, psykisk og mentalt
- Enlige forsørgere
- Fravær af engagement i lokalsamfundet samt fritids- og foreningsliv
- Manglende kendskab til fritidsliv og frivillighed.
Hvad kan der søges til?
Støtte til kontingent ydes ud fra nedenstående:
- 1. år - 75% støtte til foreningskontingent
- 2. år - 50% støtte til foreningskontingent
- 3. år - 25% støtte til foreningskontingent
- 4. år – fuldt finansieret af familien.
Der kan i særlige tilfælde ydes tilskud til ture og udstyr, dog max 80% af det samlede beløb og tilskud til udstyr gives kun én gang pr. person. Der kan ikke søges til transport.
Hvordan søger jeg støtte
Lærere, pædagoger, boligsocialmedarbejdere, foreningsledere, (forældre), socialrådgivere m.fl. kan indstille et barn til støtte.
Kontakt fritidsvejlederen i barnets skoledistrikt.
Vi bestræber os på at dække hele kommunen, men er du i tvivl om hvilken vejleder du skal have fat i, så kontakt Fritidsvejleder Mikkel Hjort Pedersen på mail: mhpe-jv@aalborg.dk
Find en fritidsvejleder i dit skoledistrikt
Gl. Lindholm Skole, Nr. Uttrup Skole, Skansevejens Skole
Byplanvejens Skole, Gl. Hasseris Skole, Gug Skole, Herningvej Skole, Mellervangskolen, Seminarieskolen, Stolpedalsskole, Tornhøjskolen og Vesterkærets Skole
Hals Skole, Hou Skole, Langholt Skole, Sulsted Skole, Tylstrup Skole, Ulsted Skole, Vestbjerg Skole, Vester Hassing Skole og Vodskov Skole
Sofiendal Skole
Fritidsvejleder
Jacob Balling
Mail: jbal-jv@aalborg.dk
Mobil: tlf. 3199 0975