Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Udvikling og projekter Udvikling af kommunen Vestbyen

Vestbyen

Fordebatten for Vestbyens byudviklingsplan er afsluttet. Der arbejdes nu videre på et forslag til en byudviklingsplan for området.

Fordebatten er afsluttet

Fra den 16. januar til den 13. februar 2023 blev der afholdt fordebat for udvikling af Vestbyen og en del af Mølholm. By- og Landskabsudvalget godkendte den 30. marts 2023 opsamlingen på fordebatten, som sætter retningen for den kommende byudviklingsplan.

På baggrund af fordebatten vil der blive udarbejdet et forslag til en ny byudviklingsplan for Vestbyen og Mølholm i løbet af 2023. Forslaget til byudviklingsplanen vil komme i offentlig høring, hvor du vil få mulighed for at komme med dine bemærkninger til planen.

Baggrund

Områderne ved Vestbyen og Mølholm er tæt forbundne af de rekreative fjordarealer, og byudviklingen skal derfor ses i en sammenhæng. Bydelen står overfor en række forandringer og muligheder, og derfor udarbejder vi en ny byudviklingsplan for hele området.

Plusbussen kommer til at køre gennem Kastetvej og Skydebanevej, hvilket skaber en ny korridor for byudvikling med mulighed for både byudvikling og byfortætning. Der hvor Vestbyen møder Mølholm er der nye områder i spil til byudvikling, hvor tidligere funktioner viger pladsen for nye muligheder. I den bebyggede by er der udfordringer med at finde plads til parkering, nødvendig klimatilpasning og ønskede grønne områder.

Den kommende byudviklingsplan sætter retningen for den overordnet byudvikling og sikrer sammenhænge på tværs af forskellige områder. Der foregår planlægning for enkelte andre projekter i området, som byudviklingsplanen vil tage højde for, men som har deres egne udvikling- og planproces.

Kontakt

Byudvikling og Byggeri

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang