Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Udvikling og projekter Udvikling af kommunen Cykel- og gangbro over Limfjorden

Cykel- og gangbro over Limfjorden

En ny bro mellem Aalborg C og Stigsborg kan booste sammenhængskraften i byen og blive en gamechanger for cykeltrafikken.

Et boost for Aalborgs udvikling

Limfjordsbroen var i mange år den eneste forbindelse mellem Aalborg og Nørresundby til fods eller på cykel. Da Kulturbroen blev åbnet i 2017, fik gående og cyklister en forbindelse vest for Limfjordsbroen, og denne succes kan nu følges til dørs med yderligere en cykel- og gangforbindelse mod øst mellem Musikkens Plads og Stigsborg.

Vurderingen er, at en ny bro kan ændre radikalt på perspektiverne for Aalborgs udvikling ved at samle byen omkring fjorden, udfolde de rekreative muligheder og ikke mindst ved at gøre det mere attraktivt at cykle og gå og dermed fremme bæredygtig mobilitet.

Aalborg Kommune har, i samarbejde med byudviklingsselskabet Stigsborg P/S og Realdania, spurgt NIRAS og Gehl Architects om at udføre en række forundersøgelser til projektet. Formålet har været at forbedre beslutningsgrundlaget for en bro ved at få belyst de bymæssige og samfundsmæssige effekter og ved at minimere de tekniske og økonomiske usikkerheder i projektet.

På baggrund af forundersøgelserne arbejdes der nu videre med at rejse økonomi til anlægsprojektet, som tænkes samfinansieret mellem Aalborg Kommune, Stigsborg P/S og eksterne fonde med mere.

Modtag forundersøgelserne på mail

Skriv til byudvikling.byggeri@aalborg.dk, så sender vi forundersøgelserne til dig på mail

Du kan også bestille forundersøgelserne ved at ringe på telefon 99 31 20 00.

Kontakt

Byudvikling og Byggeri

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang