Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Fyrtårn 2: Digital infrastruktur

En veludviklet og dækkende digital infrastruktur, såsom bredbånd, fibernet, mobilt internet, er en afgørende forudsætning for at borgere og virksomheder kan udnytte de teknologiske muligheder optimalt.

Hvad er digital infrastruktur?

Ved at øge den digitale tilgængelighed vil det blive muligt at fremme vækst, udvikling og kulturelle tiltag til gavn for både borgere og erhvervsliv i Aalborg.

 

Den digitale tidsalder 

På mange områder er der gode internetforbindelser i Nordjylland, men fakta er, at der også er huller og betydelige begrænsninger flere steder. Derfor ønsker Aalborg Kommune at bidrage til forbedring af mulighederne for bedre digital infrastruktur, ved at gøre tilgængeligheden lettere i fremtiden. 

Ved at sikre en effektiv digital infrastruktur vil Aalborg kunne tilbyde borgere og virksomheder langt flere SMARTE muligheder i form af bedre digital informationssystemer, nye digitale kulturoplevelser og nye teknologiske arbejdsmetoder og løsninger.

Sådan bliver vi digitale

Aalborg Kommune vil understøtte udbredelse af bredbånd i form af gravesamarbejde, bedre indkøbsaftaler og bedre udnyttelse af digital kapital. Forbedringerne vil ske i samarbejde med internet-udbydere, gravefirmaer og andre relevante samarbejdspartenere, som kan bidrage til en effektivisering af Aalborgs digitale infrastruktur. 

 

Se også

Grønne agenter

Industriel symbiose

Horizon2020

Open data

SMARTE bygninger

 

Del indhold

Projektleder

Kim Houlberg

9931 1910