Søg alkoholbevilling
Her på siden, kan du læse om hvordan du søger alkoholbevilling, om bevillingsnævnet og andet relevant på området.
Hvornår skal man have en alkoholbevilling?
Hvis du vil starte en restaurationsvirksomhed (café, værtshus, spisested, diskotek m.v.), hvor du vil servere stærke drikke (dvs. drikkevarer med en alkoholvolumen på 2,8 % eller derover) for dine gæster, skal du søge om at få en alkoholbevilling.
Gode råd når du søger om alkoholbevilling
Når du skal søge om alkoholbevilling, skal du huske at
- have et CVR-nummer
- være ude i god tid af hensyn til sagsbehandlingstiden
- tjekke virksomhedens e-boks løbende
- læse vejledningen trin for trin (vejledningen findes bagerst i de enkelte ansøgningsblanketter)
- spørge os, hvis du er i tvivl
Du får også de gode råd serveret i videoen her.
Hvordan søger jeg om en alkoholbevilling?
Hvis du vil ansøge om alkoholbevilling, skal du gøre det hos Nordjyllands Politi:
Find ansøgningsskemaer og vejledning på Politiets hjemmeside
Det er Nordjyllands Politi, der skal have ansøgning om alkoholbevilling, godkendelse af bestyrer, tilladelse til udvidet åbningstid samt ændringer i restaurationsvirksomheden, f.eks. i ejerskab, driftsform eller koncept.
Nederst i ansøgningsskemaerne er der en vejledning, der guider dig gennem ansøgningen. Du opfordres til at bruge denne vejledning løbende, mens du udfylder skemaet.
Efter at have indhentet relevante oplysninger, sender politiet ansøgningen til Bevillingsnævnets sekretariat, der forbereder sagens behandling og udarbejder dagsorden for Bevillingsnævnets møder.
Bevillingsnævnet holder 8 møder årligt.
Hvordan søger jeg om forhåndstilsagn?
I nogle tilfælde kan planer om åbning af en ny restaurationsvirksomhed indbefatte, at der skal investeres store beløb i ombygning, renovering m.v. Det kan derfor være vigtigt, at en kommende virksomhed har en vis sikkerhed for, om der kan opnås alkoholbevilling og/eller udvidet åbningstid på stedet.
Derfor er der mulighed for at søge Bevillingsnævnet om et forhåndstilsagn og dermed opnå en tilkendegivelse fra nævnet af, om det vil være muligt at få alkoholbevilling og/eller udvidet åbningstid til den pågældende adresse, før der investeres i lokaler med mere.
Læs om forhåndstilsagn i restaurationsplanen (under 'C.Behandling af bevillingsansøgninger' - '1. Myndighederne')
Ansøg om forhåndstilsagn hos Bevillingsnævnet
Hvem beslutter, om jeg kan få en alkoholbevilling?
Det er Bevillingsnævnet, som udsteder alkoholbevillinger, godkender bestyrere og giver tilladelse til restaurationers åbningstider jfr. Aalborg Kommunes restaurationsplan.
Læs Aalborg Kommunes restaurationsplan
Medlemmer af bevillingsnævnet
- (A) Thomas Kastrup-Larsen - Formand
- (A) Mette Ekstrøm - Næstformand
- (A) Nuuradiin S. Hussein - Medlem
- (C) Sofie Therese Svendsen - Medlem
- Kurt Frederiksen, 3F
- Michael Graversen, Nordjyllands Politi
- Frede A. Hansen, Aalborg Restauratørforening af 1864
Sekretær: Rikke Dahl Engelbrechtsen, Juridisk Kontor, Boulevarden 13, 9000 Aalborg, Tlf.: 99311612.
Hvis jeg har spørgsmål?
Du kan enten kontakte Nordjyllands Politi eller Aalborg Kommune.
Du skal kontakt Nordjyllands Politi, når du har spørgsmål til:
- Alt i forhold til selve ansøgning, fornyelse, ændringer m.m.
- Lejlighedstilladelser
Kontakt
Nordjyllands Politi
Bevillinger og Tilladelser
Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg,
Tlf.nr. 51 16 23 46
E-mail: njyl@politi.dk
Du skal kontakte Aalborg Kommune, når du har spørgsmål til:
- Afgørelser fra Bevillingsnævnet
- Din alkoholbevilling er blevet væk
- Bevillingsnævnets afgørelse
- Hvis du vil klage over Bevillingsnævnets afgørelse
- Restaurationsplanen
- Bevillingsnævnet
Kontakt
Sekretær: Rikke Dahl Engelbrechtsen
Boulevarden 13, 9000 Aalborg
Tlf.nr.: 99 31 16 12
Ny praksis for bevillinger med koncept med striptease i Aalborg Kommune
Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune har den 12. maj 2020 besluttet at præcisere og ændre rammerne for en alkoholbevilling med et koncept med striptease/nøgendans i Aalborg Kommune.
Baggrunden herfor er den seneste tids fokus på restaurationer med striptease/nøgendans og de forhold, der er på stederne. For at sikre sig, at alle er vidende om, hvad et koncept med striptease/nøgendans skal indeholde, har Bevillingsnævnet valgt at præcisere dette nærmere.
Den nye praksis medfører, at vilkårene for en alkoholbevilling med koncept med strip-tease/nøgendans i Aalborg Kommune skal overholde følgende:
Hvis der på en restauration skal være offentlig optræden, som alle gæster kan overvære, skal politiet forinden give en tilladelse hertil efter restaurationslovens § 26, stk. 1. Hvis det er optræden i form af striptease eller nøgendans, vil politiet normalt også fastsætte særlige vilkår for en tilla-delse.
Det er i øvrigt en betingelse jf. restaurationslovens § 10, stk. 2, for Aalborg Kommunes bevilling, at restaurationens drift som stripklub sker indenfor følgende koncept, der gælder på hele restaurationens område, hvor gæster kan opholde sig:
- Der foregår alene optræden, som er omfattet af en tilladelse fra politiet efter restaurati-onslovens § 26, stk. 1. Der er derfor bl.a. ikke optræden for en begrænset del af gæsterne - f.eks. ved nøgen-dans, striptease, lapdans eller anden optræden med direkte fysisk kontakt med gæster.
- Uanset køn er personale, optrædende og gæster (ikke gennemsigtigt) påklædt på både overkrop og underkrop - og dermed f.eks. ikke topløse. Undtaget fra dette er alene eventuel optræden, der er omfattet af en tilladelse fra politiet efter restaurationslovens § 26, stk. 1.
- Hverken direkte eller indirekte modtager personale og optrædende fra gæster eller fra restaurationen særskilt betaling for særydelser til enkelte gæster - f.eks. for ophold og konversation med gæster ved et bord eller i baren.
Disse vilkår er en betingelse, jf. restaurationslovens § 10, stk. 2, for den udstedte bevilling. Hvis dette ikke overholdes, kan bevillingsmyndigheden bl.a. beslutte, at bevillingen er bortfaldet efter § 18, stk. 1, nr. 5. Den ændrede praksis træder i kraft 22. juni 2020 og er gældende for alkoholbevillinger udstedt herefter. Eksisterende bevillinger kan fortsætte på deres nuværende vilkår/koncept.
Alle ansøgninger vil fortsat blive behandlet individuelt i Bevillingsnævnet i overensstemmelse med restaurationsloven og de forvaltningsretlige principper. Den nye praksis gælder både for nye alkoholbevillinger samt fornyelse af eksisterende bevillinger.
Ny praksis for restaurationer med koncept med striptease i Jomfru Ane Gade-området
Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune har den 12. maj 2020 besluttet at ændre sin praksis for alkoholbevilling med koncept med striptease/nøgendans i Jomfru Ane Gade området.
Den nye praksis medfører et stop for udstedelse af nye alkoholbevillinger med koncept med striptease/nøgendans i Jomfru Ane Gade området.
Jomfru Ane Gade er et stærkt koncentreret restaurations- og nattelivsområde med et stort antal unge gæster. Bevillingsnævnet ønsker at fastholde områdets nuværende karakter som forlystelsesgade med overvægt af diskoteker og værtshuse og ønsker ikke en udvikling, hvor striptease og nøgendans dominerer.
Jomfru Ane Gade området er afgrænset af gaderne:
- Borgergade/Ved Stranden
- Vesterbro
- Bispensgade
- Maren Turis Gade
Alle gaderne inklusiv, se kortudsnit.
Den ændrede praksis træder i kraft den 22. juni 2020.
Alle ansøgninger vil fortsat blive behandlet individuelt i Bevillingsnævnet i overensstemmelse med restaurationsloven og de forvaltningsretlige principper.
Der vil fortsat kunne opnås alkoholbevilling med koncept med striptease/nøgendans udenfor Jomfru Ane Gade området, såfremt man i øvrigt opfylder kravene hertil. Denne vil blive omfattet af kommunens nye praksis for alkoholbevillinger med koncept med striptease/nøgendans i Aalborg Kommune.
Koncept for morgenværtshus
26. juni 2019
På baggrund af en konkret forhåndsansøgning om tilladelse til udvidet åbningstid i tidsrummet kl. 00:00 - 02:00 og 03.00 – 10.00 på lørdage, søndage og helligdage, har Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune på sit møde 18. juni 2019 besluttet at give tilladelse til udvidet åbningstid i tidsrummet kl. 00:00 - 02:00 og 03.00 – 10.00 på lørdage, søndage og helligdage på ét værtshus i Jomfru Ane Gade i en prøveperiode på 2 år.
Da det er ny praksis med denne udvidede åbningstid, ønsker Bevillingsnævnet kun at give tilladelsen til ét sted og i en prøveperiode, hvor Bevillingsnævnet i samarbejde med Nordjyllands Politi vil følge udviklingen på stedet.
Der kan i henhold til restaurationslovens § 28, stk. 4 gives bevilling med særskilt tilladelse til udvidet åbningstid indtil kl. 10.00 lørdag morgen samt morgenen til søn- og helligdage.
Tilladelsen gives for en 2-årig prøveperiode, jf. restaurationslovens §10, stk. 2.
Der vil i tilladelsen blive præciseret, at der på baggrund af erfaringer af den nye praksis, herunder støjgener, ordensmæssige problemer eller lignende, er mulighed for, at tilladelsen til udvidet åbningstid bliver tilbagekaldt inden tilladelsens udløb, da der er tale om en prøveperiode. Eventuelle ansøgere skal derfor søge om ny bevilling med tilladelse til udvidet åbningstid i det pågældende tidsrum.
Bevillingen gives med samme vilkår, som der typisk gives til værtshuse i Jomfru Ane Gade med udvidet åbningstid, herunder bl.a. krav om, at:
- der er adgangskontrol fra kl. 24.00 til lukketid natten efter fredag, lørdag samt natten før helligdage
- der udelukkende ansættes godkendte dørmænd,
- unge under 18 år ikke opholder sig som gæster i restaurationen i den udvidede åbningstid fra kl. 00.00 til kl. 02:00 og kl. 03:00 til kl. 10.00
- værtshuset holdes lukket i tidsrummet kl. 02:00 til 03:00
- der ved sluttede selskaber ikke serveres stærke drikke for unge under 18 år.
- restaurationen ikke drives med hård udskænkning eller aggressiv markedsføring, herunder at der ikke foretages markedsføring på eller ved uddannelsesinstitutioner.
- der ikke må ske væsentlige ændringer i restaurationens forretningskoncept, herunder ændringer i driftsform eller udvidelse, uden ny alkoholbevilling fra Bevillingsnævnet.
- ændringer i sammensætning af direktionen, bestyrelsen samt kapitalbesiddelsen kan godkendes af Bevillingsnævnet.
Bevillingsnævnet har som nævnt besluttet, at tilladelsen skal gives til ét værtshus i Jomfru Ane Gade, da man kun ønsker at afprøve konceptet inden for kl. 05-zonen, jf. midtbyens inddeling i zoner for åbningstider på værtshusene i Aalborg og på et sted, hvor der i forvejen er en stor koncentration af værtshuse med udvidet åbningstid.
Eventuelle ansøgninger til ovennævnte tilladelse vil blive konkret vurderet og tildelt de vilkår og betingelser, Bevillingsnævnet og Nordjyllands Politi finder nødvendige.