Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Samarbejde og forskning Samarbejde med kommunen Vær en del af grønne partnerskaber

Vær en del af grønne partnerskaber

Aalborg Kommune er en del af en række initiativer og grønne partnerskaber, som alle bidrager til positiv vækst og udvikling i kommunen. Fælles for disse initiativer er, at de både understøtter bæredygtig udvikling og samarbejde mellem kommune, erhvervsliv og borgere.

Klimaalliancen

Klimaalliancen i Aalborg Kommune understøtter tværfagligt samarbejde med lokale virksomheder med et forstærket klimafokus. Konkret er der fokus på at indgå gensidigt forpligtende partnerskaber med enkeltvirksomheder, brancheforeninger og handelsfællesskaber.

Vil du høre mere om mulighederne? Er du interesseret i at indgå et klimapartnerskab? 

Send en mail til Klimaalliancen

Aalborg Commitments – samarbejde om bæredygtighed

Gennem Aalborg Charteret og Aalborg Commitments arbejder vi på at blive mere bæredygtige.

Bæredygtighed blev for alvor sat på verdens dagsorden i 1992, og på baggrund heraf påbegyndte Europa målrettet arbejdet med bæredygtighed på lokalt niveau. Aalborg Charteret udviklede Aalborg Kommune i samarbejde med EU-kommissionen i 1994 og dannede blandt andet den Europæiske Kampagne for Bæredygtige Byer. Aalborg Commitments fulgte initiativet op i 2004.

I dag har næsten 3.000 lokale byer og kommuner underskrevet Aalborg Charteret, mens omkring 700 har underskrevet Aalborg Commitments.

Den Europæiske kampagne for Bæredygtige byer er forankret på webportalen for Europæiske Bæredygtige Byer. Bag samarbejdet på denne internationale scene står ICLEI og Aalborg Kommune. Formålet med portalen er at samle alle europæiske bæredygtighedsinitiativer og at styrke netværksarbejdet i Europa omkring bæredygtig byudvikling.

Læs mere på European Sustainable Cities Platform

KIMO – havmiljø og kystbeskyttelse

Et bedre havmiljø og kystbeskyttelse står højt på den politiske dagsorden i Aalborg Kommune. Derfor er vi medlem af KIMO Danmark for derved at styrke miljøindsatsen lokalt, nationalt og internationalt.

KIMO Danmark (Kommunernes Internationale Miljøorganisation) er en international organisation af kommuner og associerede medlemmer med direkte interesser i hav- og kystbeskyttelse. Det primære fokus har hidtil været omkring Nordsøen, men også omkring Østersøen. KIMO har medlemmer i 14 lande, og i Danmark er 13 kommuner medlem.

Igennem KIMO Danmark er Aalborg Kommune en del af en international organisation, som har indflydelse på politikken på både regeringsniveau og EU-niveau, og som beskæftiger sig med problemstillinger, som ofte bliver overset – for eksempel "herreløst" affald i havene. Med medlemskabet af KIMO Danmark søger Aalborg Kommune større indflydelse på den nationale og internationale politiske scene.

Bliv introduceret til KIMO Danmarks arbejde og mærkesager i videoen på YouTube

Læs om KIMO Danmark på KIMO Danmarks hjemmeside

Covenant of Mayors – reduktion af drivhusgasser

EU’s borgmesteraftale ”Covenant of Mayors”, som Aalborg Kommune tilsluttede sig i 2014, forpligter kommunen sig til konkrete målsætninger om at reducere udledningen af drivhusgasser fra kommunen som geografisk enhed.

Læs mere om Covenant of Mayors på Europa-Kommisionens hjemmeside

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje