Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Samarbejde og forskning Kvalitet og innovation

Kvalitet og innovation

Flere ældre, flere diagnoser og et større behov for pleje. Sammen med færre hænder og ressourcer er det fremtidens udfordringer.

Velfærdsinnovation

Velfærdsinnovation er en strategi i Senior & Omsorg. De offentlige velfærdsydelser til ældre er under stadig forandring – og det stiller krav om, at der tænkes nyt og anderledes. Derfor er velfærdsinnovation en vigtig vej til at blive endnu bedre til at løse kerneopgaven: ”At fremme menneskers livskvalitet og meningsfulde hverdagsliv gennem forebyggelse, udvikling og omsorg.”
Udviklingen af velfærdsinnovation sker altid med fokus på tværgående samarbejde - for eksempel ved inddragelse af borgere, forskellige fagpersoner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Og sammen identificerer, afprøver, evaluerer samt implementerer vi velfærdsinnovation.

Arbejdet med velfærdsinnovation bygger på de 6 pejlemærker: 

  • At tage afsæt i oplevede behov
  • At eksperimentere sammen med andre
  • At investere i gode projekter med risikovillighed
  • At skabe og dele ny viden
  • At have fokus på gevinst realisering
  • At skabe motivation og trivsel for medarbejderne

Og velfærdsinnovation understøttes af en stærk dagsorden i forhold til de fire vedtagne bundlinjer hvor der således skabes værdi for: Borgernes mulighed for livskvalitet, medarbejdernes trivsel og arbejdsmiljø, organisationens drift, økonomi og udviklingsparathed samt bæredygtighed vedrørende klimagevinster og social sammenhæng.

Kontakt

Kvalitets- og Innovationsenheden

Storemosevej 19 9310 Vodskov

Ring til os

99 31 54 92

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje