Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Udlejning af kommunale arealer til jagt

Udlejning af kommunale arealer til jagt

Aalborg Kommune har modtaget bud på en række af de kommunale arealer, der er blevet vurderet egnet til jagt, og derfor kan lejes til formålet. Dog er ikke alle arealer udlejet, og derfor er der stadig mulighed for at komme med bud.

Med udlejningen af arealer til jagt har Aalborg Kommune tilføjet et nyt rekreativt tilbud til rækken af mulige fritidsaktiviteter på kommunale arealer. Det giver flere jægere mulighed for at udøve deres fritidsinteresse samt mulighed for, at jagtforeningerne kan tilbyde opgaver indenfor skoletjenesten.

Rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen er begejstret for jagtforeningernes interesse for at levere skoletjeneste, samt at flere nu får mulighed for at dyrke deres fritidsinteresse. Samtidig håber han, at kommunen kan få lejet de resterende arealer ud:

"Der er stigende interesse for jagt og vildtpleje samt det at komme ud i naturen. Vi er også i en tid, hvor der er fokus på begrebet fra jord til bord, for hvor er det nu lige, at fødevarerne i butikkerne kommer fra.

Grundlæggende synes jeg, at det er en rigtig god ide - at vi både kan lave formidling til vores skolebørn, give endnu flere borgere i Aalborg Kommune mulighed for at udøve deres fritidsinteresse og samtidig bidrage til kommunekassen. Derfor håber jeg naturligvis også, at flere vil vise interesse og byde på de resterende arealer", fortæller rådmanden.

Udbudsperioden varede til 1. september 2023, og de resterende arealer, der ikke er modtaget bud på i perioden, ligger til omgående indgåelse af kontrakt.

Ændrer ikke på offentlig adgang

Jagtmuligheden på kommunale arealer ændrer ikke på den offentlige adgang til områderne, eftersom arealerne ikke vil være lukkede i forbindelse med jagt. Mangeårig erfaring fra andre offentlige skovejere viser, at hvis brugerne af området tager hensyn til hinanden, vil jagten fint kunne gå hånd i hånd med andre aktiviteter.

Aalborg Kommune ejer i alt cirka 1.550 hektar natur- og skovområder og af dem vurderes det, at cirka 780 hektar er egnet til jagt. De resterende er uegnede som følge af deres størrelse eller hensyn til andre aktiviteter i området for eksempel ridning, højt publikumsantal, hundetræning, mountainbike med mere.

Udlejes til mindste pris

Til jagtforeninger udlejes arealerne til en mindstepris på 300 kroner per hektar. Ved offentligt udbud udbydes jagten til højestbydende med en mindstepris på 1.000 kroner per hektar for arealer egnet til traditionel drivjagt. På enkelte arealer begrænses udlejningen til anstandsjagt med afskydning af råbuk til fastpris på 5.000 kroner.

Se de arealer Aalborg Kommune udbyder til jagt.

Kontakt

By og Land

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang