Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Styrkelse af Aalborg Kommunes aktivitetscentres profil

Styrkelse af Aalborg Kommunes aktivitetscentres profil

Nye regler skal sikre, at aktivitetscentrene i højere grad også kan fungere som lokale kultur- og medborgerhuse.

Senior- og Omsorgsudvalget har vedtaget nye regler for udlån af lokaler på Aalborg Kommunes aktivitetscentre.

Det har længe været muligt at låne lokaler på Aalborg Kommunes aktivitetscentre, men praksis for udlån har været forskellig på de enkelte centre. Derfor har Senior- og Omsorgsudvalget besluttet at lave fælles retningslinjer for udlån af lokaler for at sikre lige muligheder for lån af aktivitetscentrenes lokaler.

Vi har en drøm om, at Aalborg Kommunes aktivitetscentre skal fungere som lokale kultur- og medborgerhuse, som kan skabe liv og danne ramme om aktiviteter i nærområdet.

Lasse Frimand, næstformand for Senior- og Omsorgsudvalget

Han bakkes op af rådmand Kristoffer Storm: ”Derfor ønsker vi at give lokale foreninger og interessegrupper mulighed for at bruge aktivitetscentrene til for eksempel møder eller foredrag og andre aktiviteter uden for de tidsrum, hvor centrene har aktiviteter for de ældre”, siger Kristoffer Storm. 

De nye regler tilsiger, at lokaler på Aalborg Kommunes aktivitetscentre fremover kan udlånes til aktiviteter med et almennyttigt, kulturelt eller tilsvarende formål med kommunal interesse. Som udgangspunkt skal aktivitet være åben for alle eller for alle i en borgergruppe som for eksempel alle pensionister. Aktiviteten må ikke have et privat eller kommercielt formål.

Reglerne kan læses i deres fulde ordlyd på Aalborg Kommunes hjemmeside: Lån af lokaler i aktivitetscentre og -huse

De nye regler træder i kraft den 1. juni 2023.

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje