Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Sparring om eksport af viden gør en forskel

Sparring om eksport af viden gør en forskel

Hanne Houbak fra About Learning brugte BusinessAalborg som sparringspartner, da tankerne faldt på nye, europæiske markeder.

Den Aalborg-baserede virksomhed About Learning har gennem tiden uddannet mange i at dele ud af faglighed. Nu er håbet, at de kan hjælpe folk i endnu flere lande til at kunne dele ud af deres viden på en effektiv måde.

Bag About Learning står Hanne Houbak, der har været selvstændig siden 1998.

"Vi arbejder med læringsprocesser i erhvervslivet – ofte train-the-trainer-projekter. Udover HR-medarbejdere møder vi ofte medarbejdere med stor faglighed, der skal undervise andre, men som måske ikke er uddannet til at gøre det", fortæller Hanne Houbak.

Europæisk partnerskab på 4MAT

En markant del af Hanne Houbaks virksomhed er den amerikanske, pædagogiske metode, 4MAT, som About Learning har det europæiske partnerskab på.

"Det er en metode, som bygger på hjerneforskning og anerkendte teorier. Den giver en opskrift på, hvordan man tilrettelægger hjernevenlig undervisning og formidling, som er særlig interessant for eksempelvis ingeniører, teknikere og andre fagpersoner, som skal formidle tung faglighed. De får med 4MAT, og de forskellige værktøjer, mulighed for at skabe en god effektiv læringsproces", uddyber hun.

Det har ført til en lang række partnerskaber, som den Aalborg-baserede konsulent dyrker både inden og uden for Danmarks grænser. Eksempelvis har hun arbejdet med Grundfos’ interne akademi samt norske Coach Team og har skrevet bogen ”Ved du, hvem du er?” med foredragsholder og mangfoldig verdensmester i roning, Arne Nielsson.

Udenlandske ambitioner

Ambitionen er nu, at About Learning i højere grad skal kigge ud i Europa. I den forbindelse har Hanne Houbak fået vejledning af BusinessAalborgs erhvervskonsulent, Helle Duus, som specialiserer sig i eksport og salg.

"Helle har fået bredt ud, hvor jeg skal hen, hvis jeg gerne vil ind i eksempelvis Tyskland. Det har ført flere ting med sig, og Tyskland er blevet et interessant marked for os. Det er kæmpestort, og vi har fået lavet vores materiale på tysk, så vi kan gå ordentligt i gang med at finde tyske partnere", fortæller Hanne Houbak.

Sidegevinst

Foruden erhvervskonsulentens ekspertise omkring eksport og salg, introducerede Helle Duus også About Learning for andre muligheder, som kunne være interessante for virksomheden - heriblandt at øge det sociale ansvar i virksomheden gennem initiativet “Små job med mening”, hvor personer på kanten af arbejdsmarkedet kan løse opgaver uden at være fuldtidsansat.

Jeg tog kontakt til Helle, fordi vi gerne vil være dygtigere til at eksportere vores viden og finde nogle partnere ude i Europa. Men hun var også god til at brede hele BusinessAalborgs pallette af initiativer ud for os.

Indehaver af About Learning, Hanne Houbak

"Vi kom til at snakke om “Små job med mening”. En ordning, som vi sidenhen har fået arbejdskraft igennem. Det fungerer godt. Det er bæredygtigt, og det giver virkelig god mening. Det gør mig varm om hjertet, at vi kunne finde en ung mand, som hjælper os med grafisk arbejde og vokser med de opgaver, som han får hos os. Det er virkelig et samarbejde, der giver igen begge veje", lyder det fra hende.

Nysgerrig på mere?

Gør som Hanne Houbak fra About Learning og brug Helle Duus som din sparringspartner, når det kommer til forretningsudvikling og eksport.

Med en baggrund inden for salg og eksport er hun klar til at hjælpe dig godt videre og deler gerne ud af sit store netværk. Helle er erhvervskonsulent i BusinessAalborg, som er Aalborg Kommunes erhvervsafdeling. BusinessAalborg er sat i verden for at gøre det nemt at starte, drive og udvikle virksomhed med base i Aalborg Kommune. Her er gode råd gratis, uvildige og funderet på mange års erfaring. 

Kontakt Helle og se hvordan hun kan hjælpe dig

Kontakt

BusinessAalborg

Boulevarden 13, 2. sal 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 15 70

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang