Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Skal du være med i Read Hour?

Skal du være med i Read Hour?

Fredag den 8. september fejres FN’s læsedag og i den anledning har Bibliotekernes Temasamarbejde valgt at bringe det internationale koncept, Read Hour, til Danmark. Det markerer man på Aalborg Bibliotekerne ved at tage en time ud af arbejdsdagen fredag formiddag kl. 10-11 for at læse og du er inviteret med!

Hvis du har tid fredag den 8. september mellem 10 og 11, så grib en bog og læs i en time uden afbrydelser. Spørg din arbejdsgiver, om det er ok at flexe ud en times tid, hør din lærer om I kan bruge timen på at læse, og hvis du har fri, så bryg en kop kaffe og nyd den sammen med din yndlingsbog. Eller gå hen og mød bibliotekspersonalet på et af de tre samlingspunkter, hvor de kommer og læser:

  • Karolinelund
  • Nytorv og
  • Hovedbiblioteket.

Hvis du vælger at deltage – enten kl. 10-11 eller tager dig en læsestund på et andet tidspunkt i løbet af den 8. september, vil vi opfordre dig til at tage billeder og dele det på: #ReadHour og #ReadHourDK på Instagram eller på: 
facebook.com/ReadHour

Hvad er Read Hour og hvorfor skal vi det?

Read Hour er et finsk koncept, som efterhånden har spredt sig til mange lande som fx UK, Sverige, Norge og Estland. Det går, som navnet indikerer, ud på at sætte en time af til at læse på en specifik dato – i år den 8. september. I den danske variant er Read Hour  fortolket lidt mere bredt som en læsestund på et selvvalgt tidspunkt den 8. september Så vi bruger hele dagen på at fejre læseglæden for alle aldersgrupper.

Read Hour ønsker at sætte spotlys på, hvor lækkert det er at prioritere tid til at læse. Med håbet om at mange af os kan (gen)finde læseglæden ved for eksempel at skemalægge læsningen. Som at skemalægge sin motion, sine koraftener og andre interesser.

Det er første gang, at Read Hour er i Danmark og i første omgang er det Danmarks Biblioteksforening og Bibliotekernes Temasamarbejde (som er en del af centralbibliotekerne), der har givet hinanden håndslag på at kampagnen rulles ud herhjemme. 2023 bruges til at prøve ting af, skabe netværk og udbrede kendskabet, og så er det meningen at bygge ud og udvikle konceptet yderligere i årene fremover.

Læs mere om Read Hour

Kontakt

Aalborg Bibliotekerne

Rendsburggade 2 9000 Aalborg

Skriv til os

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje