Scooterholdet: En ny rute til fællesskab
Fællesskaber og tætte relationer er afgørende for, om man har det godt. Men hvad gør man, når arbejdsfællesskabet forsvinder, fordi man går på pension? Eller hvis venner eller ægtefælle går bort?
De færreste mennesker har lyst til at indrømme, hvis de føler sig ensomme, men langt de fleste står gerne frem med ønsket om at blive del af et fællesskab. Og er der noget, aktivitetscentrene er rige på, så er det fællesskaber.
Bent er en af de faste daglige brugere af Fyensgade Centret. Han drømte om at blive en del af fællesskabet på centrets hyggelige cykelhold, som han havde hørt så meget godt om. Derfor tog han fat i aktivitetsmedarbejder Brian Krebs for at høre, om han mon kunne deltage på holdet? Der var bare en enkelt hage ved det: Bent kan ikke cykle, til gengæld har han en elscooter, så mon ikke han kunne køre ved siden af cyklerne på sin scooter …?
Fødselshjælper for fællesskaber
”Jeg lytter til Bents gode forslag, men sammen bliver vi enige om, at det måske ikke er så god en idé. Jeg foreslår, at vi i stedet kan prøve at starte et elscooterhold op, som kunne mødes en gang om ugen og køre en tur langs havnen med medbragt madpakke”, fortæller Brian Krebs.
Den idé er Bent helt med på, og tanken om scooterholdet er født. På aktivitetscentrene er der sjældent langt fra tanke til handling, så Brian får hurtigt kontakt til et par andre brugere med elscootere fra aktivitetscentret på Grønlandstorvet, som også er helt med på idéen. Flokken mødes på Fyensgade Centret til en snak om sikkerhed, fuldt batteri, mobiltelefoner, madpakker, vand, autohjælp og alt den slags, som skal på plads, for at sikkerheden og trygheden er i orden. Og så er scooterholdet en realitet.
”Der var en fantastisk energi og engagement på mødet, så det var bare skønt at være med til at starte holdet op. Jeg gik derfra med den bedste følelse”, smiler Brian Krebs, som er vant til at agere fødselshjælper på nye aktiviteter. På Fyensgade Centret har de nemlig kun ét svar, hvis nogen efterspørger et hold, der endnu ikke findes, og det er: ”Ja, det hold har vi, og du er den første deltager.”
Der var en fantastisk energi og engagement på mødet, så det var bare skønt at være med til at starte holdet op. Jeg gik derfra med den bedste følelse.
Det handler om at være sammen
Hver onsdag klokken 12.30 lægger Scooterholdet nu fra land bevæbnet med madpakker, vand og andre fornødenheder. Holdet er for nylig også begyndt at køre fra Grønlandstorvet mandage 12:30. Der er sjældent aftalt faste ruter på forhånd. Det bliver holdet enige om, når de mødes – Og når de lige har fået talt lidt om forskellige scootermodeller – om holdbarhed, batterikapacitet og meget andet. Jo, der sparkes også dæk på scooterholdet.
”Vi har været mange steder”, fortæller Bent. ”Nede langs havnen, i Østerådalen og en smut over Kulturbroen. Det betyder ikke så meget, hvor vi kører hen. Det er mere sammenholdet, når vi mødes og når vi kører. Det er det, der er vigtigt.”
Der er mange veje til nye fællesskaber, og på aktivitetscentrene står medarbejdere og frivillige altid klar til at byde nye brugere velkommen og hjælpe dem godt på vej til nye fællesskaber.
Kontakt
Senior og Omsorg
Storemosevej 19 9310 VodskovRing til os
99 82 10 00Skriv til os
Husk at skrive sikkert, hvis du deler følsomme eller fortrolige oplysninger.