Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Sanktion eller tilbagebetaling på grund af kortvarigt ophold i et EU-land

Sanktion eller tilbagebetaling på grund af kortvarigt ophold i et EU-land

Har du modtaget en afgørelse om sanktion og tilbagebetaling på grund af kortvarigt ophold i et EU-land i perioden 9. december 2019 til 9. december 2022, så læs mere her.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har til kommunerne oplyst, at der ikke er lovhjemmel til at træffe afgørelse om sanktion og tilbagebetaling af forsørgelsesydelse, hvis en borger har haft helt kortvarigt ophold med henblik på indkøb med videre i andre EU lande (for eksempel Tyskland).

Modtagere af ydelser efter lov om aktiv socialpolitik kan derfor ikke sanktioneres for sådanne ophold eller blive mødt med et tilbagebetalingskrav.

Aalborg Kommune opfordrer på den baggrund dig til at rette henvendelse til Ydelsescentret, hvis du har modtaget en afgørelse om sanktion og eventuel tilbagebetaling af forsørgelsesydelse i ovenstående periode, såfremt du ønsker at få din sag genoptaget. Ydelsescentret vil herefter genoptage din sag og eventuel træffe ny afgørelse.

Du kan kontakte Ydelsescentret på telefon 99 31 37 44 eller mail ydelse@aalborg.dk

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje

Translate Presse og kommunikation Tilgængelighedserklæring Databeskyttelse Job og karriere