Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Nye parkeringsmuligheder for erhvervskøretøjer i Aalborg midtby

Nye parkeringsmuligheder for erhvervskøretøjer i Aalborg midtby

Som noget nyt i Aalborg midtby vil der fra den 3. april være 22 parkeringspladser, der i dagtimerne er forbeholdt erhvervskøretøjer på gule nummerplader. Pladserne skal gøre det lettere for blandt andet håndværkere at parkere tættere på en arbejdsopgave, der skal udføres i midtbyen.

Ordningen skal i første omgang køre i en periode på 2 år, hvorefter projektet skal evalueres og herefter eventuelt forlænges. Både Erhverv Norddanmark, Aalborg Håndværkerforening og Aalborg City har bidraget til at fastlægge de enkelte placeringer af erhvervspladserne samt regulering af selve ordningen.

Pladserne er reserveret til erhverv fra klokken 7 til 16 på hverdage, og der betales efter gældende regler for pladsen. Efter klokken 16 fungerer 14 af pladserne som 1 times parkering, og de resterende 8 pladser fungerer som normale betalingspladser.

- "Det er nu 10 år siden, jeg første gang blev kontaktet af en håndværker, som efterlyste bedre muligheder for erhvervsparkering, så jeg glæder mig rigtig meget til at følge vores nye ordning og se, om det kan hjælpe primært vores håndværkere med hurtigere at finde en parkeringsplads. Samtidig er vi også rigtig spændte på at se, hvordan pladserne benyttes efter klokken 16, når de ikke længere fungerer som erhvervspladser", siger rådmand Jan Nymark Rose Thaysen og fortsætter: 

- "I nattetimerne kan det være udfordrende for blandt andet hjemmeplejen at finde en parkeringsplads tæt på borgerens hjem, og her håber vi, at pladserne med 1 times parkering kan hjælpe på den problematik."

De nye erhvervspladser er alle forsynet med en censor, så Aalborg Kommune kan indsamle data om pladserne og se, om de bliver brugt som forventet. Via appen Papp Parkering, som er offentlig tilgængelig, kan alle borgere også benytte censor-systemet til at tjekke, om de enkelte pladser er ledige.   

Fakta

  • De 22 erhvervspladser er fordelt på 11 lokaliteter. 
  • Pladserne etableres overvejende på eksisterende parkeringspladser - 4 er nyafmærkede.
  • Alle pladser er betalingsparkering efter gældende takster for området.
  • Pladserne etableres med censor, så man via appen Papp Parkering kan se, om pladsen er ledig. Censorerne leverer samtidig data til Aalborg Kommune til evaluering af projektet.
  • Læs mere på www.aalborg.dk/erhvervspladser

Kontakt

Mobilitet og Infrastruktur

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 23 65

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang