Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Ny stadsarkitekt til Aalborg Kommune

Ny stadsarkitekt til Aalborg Kommune

Lise Thorsen bliver ny stadsarkitekt i Aalborg Kommune. Lise Thorsen kommer med en bred erfaring som leder for offentlige organisationer og som chef for arkitektvirksomheder i Danmark og Norge. En erfaring, som fra august bringes i spil i Aalborg Kommune.

Efter sommerferien den 7. august 2023 starter Lise Thorsen som ny stadsarkitekt for Aalborg Kommune. 

Lise kommer med en bred baggrund, der også geografisk spænder vidt. Hun er uddannet arkitekt med et filosofisk blik og talent for ledelse. Hun har stået i spidsen for offentlige organisationer og drevet forretning i Danmark og Norge som chef for arkitektvirksomheder med internationale medarbejdere og arbejdssprog på skandinavisk og engelsk. 

Lise kommer blandt andet med erfaring fra Vordingborg Kommune, hvor hun som afdelingschef har stået i spidsen for 230 ledere og medarbejdere, og har varetaget betjening af det politiske niveau. Ydermere har hun erfaring fra tidligere ansættelse hos Henning Larsen Architects med teamledelse i Landscape & Urbanism, ligesom hun fra sin tid som kontorchef i Arkitema Architects har erfaring med forretningsbaseret produktionsledelse for fagspecialister i Århus, København og Oslo i Norge. 

Direktør i By og Land Alvaro Arriagada fortæller om valget af den nye stadsarkitekt:
”Jeg glæder mig til august og til at byde Lise Thorsen velkommen hos os i By og Land. Lises arki-tektfaglige erfaring kombineret med hendes erfaringer fra flere kommuner gør, at vi får en kompe-tent kvinde på posten. Med Lise får vi en stærk leder, der kan stå i spidsen og sætte retning for Aalborg Kommunes fysiske udvikling. Og på de interne linjer får vi en kvinde, der kan spille godt sammen med ledere, medarbejdere og med det politiske niveau”. 

Også rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen ser frem til at modtage den nye stadsarkitekt:

En vigtig opgave for vores nye stadsarkitekt bliver at agere i samspil og dialog med omverdenen. Det har Lise Thorsen solid erfaring med fra sine tidligere ansættelser. Hun har også gennem sit arbejdsliv opbygget en stærk erfaring med at udvikle ledelse og politisk forståelse, ligesom hun har en høj grad af viden om lovgivning og sagsbehandling i offentlig forvaltning. Jeg glæder mig over, at vi med rekrutteringen af Lise har fået en kompetent leder på den vigtige post, som kan gå i dia-log med omverdenen og forstå og varetage de mange interesser, der er på spil.

Jan Nymark Rose Thaysen

For Lise Thorsen selv markere ansættelsen i Aalborg et nyt kapitel i hendes arbejdsliv:
”Jeg er rigtig glad for, at Aalborg Kommune har tilbudt mig jobbet som ny stadsarkitekt. Det er en unik opgave, som jeg ydmygt vil se frem til at tjene. Aalborg har et visionært, politisk miljø i en af landets mest dynamiske byer. Det er en unik position, hvor stadsarkitekt og medarbejdere, borgere og erhvervsliv sammen udvikler ambitiøs arkitektur og skabe nye rammer for samfundsudvikling. Det er en opgave, jeg er stolt over at skulle stå i spidsen for”. 

Lise Thorsen er 56 år, mor til to voksne børn og bor i dag på Møn med sin mand. Når Lise tiltræder stillingen, flytter hun til Aalborg. Hun er uddannet Arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole og Københavns Universitet. 

Kontakt

By og Land

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje