Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Ny økonomidirektør og vicekommunaldirektør

Ny økonomidirektør og vicekommunaldirektør

Roeland Løfberg bliver ny økonomidirektør og vicekommunaldirektør i Aalborg Kommune med start den 1. august 2023. Han kommer fra en stilling som konstitueret regionsdirektør i Region Nordjylland. Han ser frem til at arbejde for den fortsatte udvikling af Aalborg Kommune.

Den 1. august 2023 begynder et nyt arbejdsliv for 50-årige Roeland Løfberg. Arbejdspladsen hedder ikke længere Region Nordjylland, men Aalborg Kommune. Han får kontor i Økonomi og Erhverv i det centrale Aalborg, hvor medarbejderne er klar til at tage imod ham som ny økonomidirektør og vicekommunaldirektør.

"Jeg er virkelig glad for at få muligheden for at blive en del af et fantastisk hold, og jeg ser frem til at arbejde for den fortsatte udvikling af en stor vækstkommune som Aalborg Kommune. Jeg vil sige, at jeg følte, at solen skinnede lidt ekstra resten af dagen, da jeg havde fået besked om, at det blev mig, der skal være ny vicekommunaldirektør og økonomidirektør i Aalborg Kommune," siger Roeland Løfberg.

Roeland Løfberg har tidligere været vicedirektør på Sygehus Vendsyssel og er i dag konstitueret regionsdirektør i Region Nordjylland. Nu skifter han fra én stor organisation til en anden med 222.000 indbyggere, 18.000 medarbejdere og syv forvaltninger.

"Jeg glæder mig til at skabe resultater og udvikling på tværs af hele organisationen. Vi er i en tid, hvor både regionerne og kommunerne er ramt af høj inflation, krigen i Ukraine og stramme økonomiske rammer, og jeg glæder mig til at arbejde konstruktivt og løsningsorienteret med fremtidens velfærdsudfordringer. Jeg er ikke bange for udfordringer, men brænder for at finde de bedst mulige og mest holdbare løsninger," siger Roeland Løfberg.

Et stærkt strategisk blik
Aalborg Byråd har - efter indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg - valgt Roeland Løfberg som ny økonomidirektør og vicekommunaldirektør.

"Vi får en fremragende profil med i topledelsen af Aalborg Kommune. Roeland Løfberg har et stærkt strategisk blik på den offentlige økonomistyring og budgetproces, han har en imponerende økonomisk ekspertise, og så har han stærke kompetencer indenfor ledelse af tværgående ledelsesopgaver. Vi er i en tid med stramme økonomiske rammer, og jeg er overbevist om, at Roeland Løfberg kan være med til at styrke Aalborg Kommune med sin ekspertise og viden. Han kan bidrage stærkt til den samlede direktørgruppe," siger kommunaldirektør Tommy Christiansen.

Jan Nymark Thaysen (V) er formand for ansættelsesudvalget, og han er også begejstret for ansættelsen af Roeland Løfberg.

"Som formand for ansættelsesudvalget har det været en stor fornøjelse at se, at Aalborg Kommune anses som en særdeles attraktiv arbejdsplads, og hvilke yderst kvalificerede kandidater, der har søgt stillingen. Der har været flere meget dygtige kandidater gennem de to runder af ansættelsessamtaler, så valget har været rigtig svært, men et enigt ansættelsesudvalg peger på Roeland Løfberg, som uden tvivl kan påtage sig det store ansvar. Med ansættelsen har vi nu en yderst kompetent ledergruppe i kommunens top, som jeg er overbevist om kan bringe os sikkert igennem de økonomiske udfordringer, der ligger foran os de kommende år."

Roeland Løfberg begynder i Aalborg Kommune den 1. august 2023. Han overtager efter Tommy Christiansen, der har været både kommunaldirektør og vicekommunaldirektør/økonomidirektør siden 1. januar 2023.

Fakta

  • 50 år
  • Bor i Nørresundby med kone og to børn
  • Uddannet Cand.scient.adm.
  • Han har tidligere været vicedirektør på Sygehus Vendsyssel.
  • I 2013 blev han ansat som økonomidirektør i Region Nordjylland.
  • I 2018 blev han ansat som koncerndirektør i Region Nordjylland og er pt. konstitueret regionsdirektør.

Kontakt

Økonomi og Erhverv

Boulevarden 13 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 16 66

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje