Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Nu er der sat dato på åbningen af Aalborg Plusbus

Nu er der sat dato på åbningen af Aalborg Plusbus

Så er det officielt. Det bliver lørdag den 23. september 2023, at aalborgenserne kan stige ombord på Danmarks første rigtige BRT-forbindelse, også kaldet Plusbus. Åbningen markeres med festligheder rundt omkring i byen og gratis transport i Plusbussen på selve åbningsdagen.

En historisk og ikke mindst festlig dag er i vente for Aalborg, når byens nye hurtigbusrute efter godt fire år med anlægsarbejde har officiel indvielse for kørsel med passagerer lørdag den 23. september 2023.  

 

Jeg er utrolig glad og stolt over, at vi nu er kommet så langt, at vi kan præsentere en dato for åbningen af Danmarks første rigtige BRT-forbindelse i Aalborg. Plusbussen er et topmoderne transportmiddel, som vil give et markant løft til den kollektive trafik og gavne fremkommeligheden i Aalborg - allerede fra dag ét. 

Jan Nymark Rose Thaysen

"Med plads til 153 passagerer i hver bus vil den reducere trængslen på den travle linje 2 markant, og det bliver nemt og hurtigt at rejse tværs gennem Aalborg. Jeg ser frem til åbningen og er sikker på, at rigtig mange mennesker fremover vil få glæde af Aalborgs nye Plusbus", slutter rådmanden.

Hele byen inviteres til fest

At Aalborg får Danmarks første BRT-forbindelse kommer ikke til at gå ubemærket hen. Store dele af byen bliver pyntet op til fest, når åbningen af Aalborg Plusbus skal fejres. Programmet er ikke helt på plads, men vi kan godt afsløre, at hele byen bliver inviteret til fest på Gammeltorv, og der vil også være underholdning flere steder langs med ruten.

 

 

Stig gratis på Plusbussen

Der vil på selve åbningsdagen være gratis kørsel for alle passagerer på den 11 km lange rute fra Aalborg Vestby til AAU Busterminal i det østlige Aalborg. Når Aalborg Universitetshospital senere står klar, flyttes endestationen dertil, hvilket tilføjer yderligere to stationer og ca. 1 km til ruten mod sydøst.

Kontakt

By og Land

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje