Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Nordjyske iværksættere får stort udbytte af national indsats

Nordjyske iværksættere får stort udbytte af national indsats

Knap 300 nordjyske iværksættere har fået faglig sparring og tilskud til kompetenceudvikling gennem NextStep. En af dem er aalborgensiske Anna Kathrine Trads Dalsgaard, som sætter stor pris på de gode råd og det lokale netværk, som har rustet hende til gå fra idé til virksomhed.

Faglig sparring og tilskud til kompetenceudvikling

NextStep har været et konkret tilbud fra IværksætterDanmark, der er sat i verden for at styrke iværksætteri i hele landet. Her tilbydes målrettede workshopforløb for iværksættere, som kan få viden og værktøjer til at gå vejen fra god idé til god forretning. Gennem NextStep kan iværksættere søge om at få 10 timers faglig sparring af lokale vækstguider samt op mod 27.000 kroner i tilskud til kompetenceudvikling hos private rådgivere*.  

Iværksætteri fordrer nye kompetencer

En af de Aalborg-iværksættere, som har deltaget i NextStep og har haft en vækstguide tilknyttet er Anna Kathrine Trads Dalsgaard, der forener to umiddelbart ret forskellige verdner, nemlig kunst og iværksætteri. I 2020 gik hun i luften med virksomheden Contradst, hvor hun hovedsageligt laver og sælger vægkunst i forskellige afskygninger.

Via et NextStep-forløb fik Anna mulighed for at udvikle sine kreative færdigheder. Hun kom på et klassisk tegnekursus, hvilket hun drager nytte af, når hun som street art-kunstner finder spraymalingen frem.

”Det er virkeligt fedt. Vi lærer en masse om de klassiske tegneteknikker, former og komposition. Om hvordan man tegner mennesker og figurer. Underviserne er simpelthen så kompetente. Kurset har givet mig mulighed for at udvikle mine kompetencer. Nu forstår jeg bedre, hvorfor noget fungerer og andet ikke gør. Før kunne jeg måske se det, men kendte ikke til teorien bag,” fortæller Anna Kathrine Trads Dalsgaard. 

Fik lokal vækstguide tilknyttet

Ud over selve kurset har Anna også haft stor glæde af sin vækstguide, Malene Gade fra BusinessAalborg, som hjalp hende i gang med NextStep-forløbet. For at sikre fortsat succes og stabilitet i Annas virksomhed har Malene guidet Anna i at få implementeret tiltag for at opretholde fokus og prioritering. Det inkluderer blandt andet fastsættelse af klare mål og deadlines. Formålet har været at sikre en proaktiv tilgang til tids- og ressourcestyring samt at sikre en stabil indtjening og høj kvalitet i virksomhedens projekter og leverancer.

Vi snakker jævnligt sammen om min virksomhed. Malene er virkelig en stor støtte. I det hele taget er det fedt, at man som iværksætter kan få al den her hjælp. Når man gerne vil udvikle sine kompetencer som iværksætter, går der unægtelig tid fra virksomheden. Derfor må man i en periode måske leve med en mindre indkomst. Hvis man så også skal betale for selve kompetenceudviklingen, kan det blive en for stor mundfuld for især små, nyopstartede virksomheder.

Anna Kathrine Trads Dalsgaard, iværksætter

Knap 300 nordjyske iværksættere blev udvalgt

Iværksættere fra Skagen til Gedser og fra Blåvandshuk til Christiansø kan blive en del af NextStep takket være IværksætterDanmarks tætte samarbejde med de lokale erhvervskontorer i landets kommuner og lokale rådgivere. I løbet af de 20 måneder som NextStep har eksisteret, er der 1.664 iværksættere på landsplan, som har haft tilknyttet en vækstguide, heraf knap 300 i Nordjylland. 

Det lokale islæt gør en forskel

I Aalborg er det BusinessAalborg, der som det lokale erhvervskontor har iværksætterkonsulenter ansat til at vejlede og hjælpe lokale iværksættere. Det er disse iværksætterkonsulenter, som også fungerer som vækstguides for iværksættere i NextStep-forløb. 

Frida Tarp, teamleder for BusinessAalborgs iværksætterindsats fortæller:

”Alle iværksættere er forskellige og har forskellige mål og forudsætninger. Fælles for dem er dog drømmen om at se deres tanker og idéer blive til virkelighed. Vi tapper ind i deres situation og behov for at hjælpe dem på vej mod realisering af deres virksomhed. Her er det tydeligt, at den lokale indsigt, erfaring og det netværk, som vores iværksætterkonsulenter har, i høj grad rykker iværksætterne. Det kan eksempelvis være i forbindelse med at finde samarbejdspartnere, vælge salgskanaler og konkretisere forretningsplaner”. 

I alt har 173 iværksættere med base i Aalborg Kommune deltaget i NextStep. 

Stor tilfredshed 

En spørgeskemaundersøgelse til de iværksættere, som har deltaget i NextStep, viser ligeledes, at deltagere har opnået et stort udbytte. I Aalborg svarer 95 procent, at de er tilfredse eller meget tilfredse med den sparring, som de har fået af deres lokale vækstguide. Samtidig svarer 87 procent, at de har forbedret deres iværksætterkompetencer gennem forløbet. 

”IværksætterDanmark og NextStep-forløbet er for mig tydelige eksempler på, at vi som land prioriterer iværksætteri og har indset at det kan betale sig at hjælpe iværksættere godt fra start for dels at skubbe til iværksætterlysten og dels også at sikre en høj overlevelsesrate. De nationale tiltag gør den største forskel, når de sker i et tæt samarbejde med de lokale erhvervskontorer, som netop har fingeren på pulsen og et netværk, som de gerne deler ud af. Det er også gennem de lokale erhvervskontorer, at iværksættere ofte skaber netværk på tværs og hjælper hinanden, slutter Frida Tarp. 

Samspil om den gode opstart

IværksætterDanmark er de regionale erhvervshuses initiativ til en samlet national indsats for alle iværksættere. I Nordjylland er det derfor de 11 lokale erhvervskontorer og Erhvervshus Nordjylland, som i tæt samspil, står for at vejlede og hjælpe lokale iværksættere godt fra start. 

*Note

Ansøgningsfristen for NextStep er netop udløbet, hvorfor de sidste iværksættere nu modtager vejledning og tilskud. Tilbuddet vender muligvis tilbage til næste år. 

 

Kontakt

BusinessAalborg

Boulevarden 13, 2. sal 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 15 70

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje