Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder I rivende udvikling: Derfor er de store infrastrukturprojekter i Aalborg-bydel vigtige

I rivende udvikling: Derfor er de store infrastrukturprojekter i Aalborg-bydel vigtige

Eternitten, Karolinelund, Plusbus, Godsbanearealet, udvidelsen af AAU og Stigsborg er blot nogle af de mange eksempler på, at der i disse år sker store positive forandringer i Aalborg.

Et område i rivende udvikling

I de kommende år er der ét område i kommunen, som for alvor vil skille sig ud.

Der sker nemlig markante forandringer i det østlige Aalborg og især området omkring Nyt Aalborg Universitetshospital, som bliver et kæmpe trækplaster for både sygehuspersonale, nye beboere, nye arbejdspladser, fede kulturtilbud – og meget mere.

Planen er, at det nye Aalborg Universitetshospital åbner i midten af 2026, og mens Supersygehuset er en vigtig del af områdets udvikling, er det ikke den eneste årsag til den store og spændende fortælling om vækst, potentiale og fremtidsperspektiver.

Byplankonkurrencen City in Between i 2011, satte skub i en udvikling, der i 2019 førte til, at Aalborg Øst fik byplanprisen i 2019. Det var også her, der blev gjort forsøg med Danmarks første førerløse bus på Astrupstien.

En forandret bydel er på vej

Der er allerede travl aktivitet i området i dag, og den vil kun blive større i fremtiden.

Aalborg Kommune planlægger f.eks. Universitetskvarteret, en helt ny bydel, Port of Aalborg er i vækst, Aalborg Universitet fortsætter sin udvikling, nye virksomheder etablerer sig i området, og Plusbussen når helt frem til det nye universitetshospital.

I fremtiden vil mange flere mennesker søge mod det østlige Aalborg, hvilket understreger behovet for investeringer i infrastruktur.

Hos Aalborg Kommune mærker vi en stadig stigende interesse for at blive en del af udviklingen i det østlige Aalborg. Mange virksomheder viser interesse for at etablere sig i området, og flere har allerede etableret sig. Med nye virksomheder – og eksisterende som vokser – følger flere arbejdspladser, som ikke overraskende øger interessen for at bo i området.

Jan Nymark Rose Thaysen

Den positive udvikling i det østlige Aalborg betyder, at infrastrukturen er nødt til at følge med. Det handler blandt andet om at udvide, etablere og sammentænke veje, cykelstier, forsyningsledninger og den offentlige transport i ét stort puslespil.

“Opgaven med at udvikle og fremtidssikre infrastrukturen i området er uhyre kompliceret. Der er tale om et puslespil med et antal ukendte brikker, da vi ikke med sikkerhed kan forudse for eksempel, hvilke typer virksomheder, der slår sig ned i området i fremtiden,” fortæller stadsingeniør i Aalborg Kommune, Mette Skamris Holm.

Den positive udvikling i det østlige Aalborg betyder, at Aalborg Kommune igennem flere år har været i fuld gang med at planlægge, hvordan vi bedst fremtidssikrer infrastrukturen i området.

Det hele giver mening i sidste ende

De mange projekter vil påvirke hverdagen for alle, der færdes i området – pendlere, beboere og erhvervsdrivende. Dette skyldes ikke mindst, at flere af projekterne er nødt til at blive gennemført samtidigt.

Men hvorfor gennemføre fem store etaper næsten oven i hinanden?

“Projekterne er nødt til at overlappe hinanden, da infrastrukturen skal være færdig til åbningen af Nyt Universitetshospital,” forklarer Brian Sortfeldt Aagard, teamleder hos Aalborg Kommune. Selvom det umiddelbart kan virke både ukoordineret og dårligt timet, så hænger det hele sammen.

“Vi har planlagt det sådan, at udvidelsen af Egnsplanvej og Selma Lagerløfs Vej skal være klar til, at Vejdirektoratet går i gang med ombygningen af Universitetsboulevarden og udvidelsen af Hadsund Landevej. På denne måde kan de udbyggede kommunale veje bedre aflaste trafikken i området, når Vejdirektoratet går i gang med arbejdet på statsvejene. Af samme årsag udføres separatkloakeringen af Hadsundvej i Gistrup samtidigt, så Hadsundvej kan benyttes ind og ud af Gistrup, mens vejdirektoratet arbejder på statsvejene,” forklarer han videre.

De trafikale ændringer i området vil eksempelvis være vognbaneindsnævringer, vejspærringer, omkørsler samt indskrænkninger i de nuværende adgangsforhold til området.

Mere info om projekterne

Kontakt

By og Land

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje

Translate Presse og kommunikation Tilgængelighedserklæring Databeskyttelse Job og karriere