Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Grøn Familiedag: Naturevent ved Halkær Mølle vokser

Grøn Familiedag: Naturevent ved Halkær Mølle vokser

Bålmad, kæmpegynge, falkeopvisning og Danmarks måske smukkeste yoga-oplevelse. Sidste år var Grøn Familiedag ved Halkær Mølle et stort tilløbsstykke for især børnefamilierne. I år udvides programmet med masser af nye aktiviteter for alle aldre.

Frem med gummistøvlerne og friluftstøjet. Du skal ud og mærke hyggen i naturen. Det årligt tilbagevendende naturevent Grøn Familiedag ved Halkær Mølle tilbyder oplevelser for alle sanser 24. september. I år knopskyder eventet med endnu flere grønne naturaktiviteter og på flere arealer end tidligere.


”Det her er alletiders mulighed for at komme ud og opleve hvad det er naturen kan og ikke mindst hvad de mange lokale foreninger og andre naturaktører i området kan tilbyde. Eventet har været en stor succes de tidligere gange, og i år forsøger vi at skubbe lidt ekstra til potentialet og har efter min mening et imponerende program under opsejling. Jeg kan kun opfordre alle til at sætte kryds i kalenderen og få gjort udetøjet klar”, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Flere foreninger og større område

Lav din egen pizza, se falkeopvisning, smag en vikingegryde, klatr i trætoppene eller tag din hund med på SUP-boardet. Der er noget for alle i årets program ved Grøn Familiedag. Og for at få bedre plads at udfolde sig på er eventet i år spredt ud på flere lokationer i lokalområdet.

 
”Opbakningen fra foreningerne har været rigtig stor i år, og så har vi arbejdet for at gøre udvalget af aktiviteter endnu større og endnu mere varieret end tidligere. Og jeg synes det ser ud til at lykkes rigtigt godt. Ikke mindst fordi vi udvider området vi er på. Vi laver stadig masser af spændende ting ved Halkær Mølle og Møllesøen, men vi har også nye aktiviteter i år ved Halkær Kro og på fælleden samt endnu flere aktiviteter ved Voldstedet”, siger Peter Pindstrup, konsulent fra landdistriktsgruppen i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Halkær Kro har været med til alle tidligere udgaver af Grøn Familiedag, og i år er de blevet en endnu større del af eventet, hvor kulturinstitutionen selv bliver en ny aktivitetszone med en masse aktiviteter:

”Halkær Kro Mad & Kulturhus er lige nu i gang med en stor udvikling med øget fokus på mad, fællesskaber og aktiviteter under åben himmel. Derfor har vi igen i år valgt at støtte op om Grøn Familiedag da det falder godt i tråd med kroens visioner. Vi glæder os til at vise madens vej fra jord til bord når vi skal sylte græskar og lave pizzaer sammen med familierne” siger Malou Wilde, projektleder på Halkær Kro Mad & Kulturhus."
Halkær Kro Mad og Kulturhus er i øjeblikket under stor udvikling med en igangværende tilbygning som forventes færdig inden udgangen af dette år. Inden det gamle køkken bliver fjernet skal der dog lige bages kage til 1000 mennesker til Grøn Familiedag. Sidste år var der nemlig over 1000 besøgende til Grøn Familiedag og det er håbet, at der kommer endnu flere i år:


”Vi har lagt os i selen for at udvide repertoiret, for at give endnu flere familier noget at komme efter. Vores mål er jo dels, at vise dette smukke område af kommunen frem, men også mere generelt, at give folk en mulighed for at se hvad naturen og foreningslivet kan give os af gode oplevelser, Så vi håber at se rigtigt mange familier fra hele Aalborg Kommune herude”, siger Peter Pindstrup

Følg begivenheden på facebook

Kontakt

Landdistriktsgruppen

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 19 44

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje