Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Glæd dig Verdensfestivallen 10. juni

Glæd dig Verdensfestivallen 10. juni

To stærke kvinders drøm har vokset sig stor. Det betyder, at muligheden for at mødes på tværs af kulturer er tilbage de næste 3 somre. Takket være støtte fra Oak Foundation Denmark.

I år – og de næste to år kan vi alle komme på en gratis rundrejse til den rigdom af kulturer, der findes i Aalborg Kommune. Lørdag 10. juni 11-17 i år i Kildeparken i Aalborg åbner festivallen med farverige stande og sætter gang i dansen, musikken og spændende oplæg.  

Bag Verdensfestivallen står Integrationsudvalget, de etniske sociale foreninger inviterer og Center For Tværfaglig Forebyggelse. Men navnlig to kvinder på festivalpladsen har grund til stolthed: Rana Elhussein, formand for kvindeforeningen SAWA, og Amina Hassan, formand for Kvinder i Vækst.

”Vi vil gerne vise livsglæden og kulturen i de lande, vi kommer fra, og svare på alle spørgsmål, så godt vi kan. Kulturforståelse er med til at korte afstanden mellem mennesker og opklare misforståelser, der opstår på grund af manglende viden om hinanden,” siger Rana og Amina.

De to stærke kvinder fortalte for to år siden Center For Tværfaglig Forebyggelse om deres drøm: At holde en Verdensfestival, der kan være med til at bygge bro mellem alle borgere i Aalborg Kommune.

Ranas og Aminas drøm blev i første omgang til virkelighed i efteråret 2021 med en flot festival, der var støttet Oak Foundation Denmark. Det er de positive erfaringer herfra, der nu bygges videre på med en bevilling samme fond.

”Du får viden om andre kulturer ved at bygge en festival sammen. Der spreder sig lige så stille en forståelse for hinanden, og den forståelse bliver spredt i endnu flere ringe blandt festivalens gæster, når de går rundt og besøger standene. Og når de måske går ind og hører et spændende oplæg om det stærke og det svære i at leve med to kulturer,” siger Anna Lynge.

Rådmanden for Job og Velfærd, Nuuradiin S. Hussein, vil arbejde for, at Verdensfestivalen bliver en fast årlig tradition i Aalborg.

”Vi har gennem mange år opbygget stærke relationer mellem frivillige foreninger og kommunen, og de relationer har enorm betydning for, hvordan vi sammen forebygger og løser problemer. Derfor er det en rigtig god opgave for os i Aalborg Kommune at være med i en festival, der er båret af frivillige kræfter. Jeg håber, vi sammen kan gøre Verdensfestivalen til en tradition, der styrker det gode naboskab og sammenhængskraften i vores kommune.”

Læs pressemeddelelse om Verdensfestivallen

Kontakt

Center for Tværfaglig Forebyggelse

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 13 42

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje