Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Fra 6. august: nyt og forbedret bybusnet i Aalborg

Fra 6. august: nyt og forbedret bybusnet i Aalborg

Aalborg kommune udvikler sig kraftigt i disse år. Derfor er der brug for, at vi tilpasser vores bybusser til de ændrede forhold. Fra søndag 6. august 2023, hvor vi skifter til vinterkøreplanen, sker der derfor en række større ruteændringer, som sikrer, at vi også fremover kan dække behovet for kollektiv trafik.

Nyt og forbedret bybusnet

Med det nye bybusnet bliver det lettere og hurtigere at komme ind til Aalborg midtby, lettere at komme udenom byen uden at skulle skifte undervejs, og flere får kortere til nærmeste stoppested.

"Vi ønsker en kommune med gode og effektive forbindelser, hvor bussen er et grønt alternativ til bilen. Et alternativ, som mindsker trængslen på vejene og dermed både er godt for bymiljøet og borgernes sundhed. Derfor er tiden nu kommet til at nytænke og udvikle det nuværende bybusnet i Aalborg, som efterhånden har 20 år på bagen," fortæller rådmand Per Clausen fra Klima og Miljø.

Se kort med det nye bybusnet, som gælder fra søndag 6. august 2023.

Ændringerne i 2023 er første skridt på vejen til en forbedring af det samlede bybusnet. Det kræver gode fysiske forhold for både passagerer og chauffører. Derfor sker de sidste ændringer i august 2024. Til den tid er der nye stoppesteder med gode ventefaciliteter for passagererne og visning af realtid for busserne. Ved endestationerne er der etableret nye vendebaner, så busserne kan vende forsvarligt. Samtidig er der toiletter og gode pausefaciliteter for chaufførerne på alle ruter.

Ruteændringer i 2023

"De største ændringer i 2023 er, at linje 12 bliver forlænget til Gistrup, mens linje 14 fortsætter til Klarup og Storvorde. Lørdag 23. september 2023 bliver linje 2 desuden erstattet af Plusbussen, når den ruller ud på sin jomfrurejse. Allerede fra 6. august 2023 får linjen endestation ved AAU, men fortsætter på sigt videre til det nye universitetshospital," siger Søren Kusk, som er formand for Nordjyllands Trafikselskab (NT).

Andre steder forbliver bybuslinjerne stort set, som de er i dag. Det gælder eksempelvis i Kærby, Gug, Visse, Ferslev og Langholt.

Processen for det nye bybusnet

Det nye bybusnet er udarbejdet med input fra borgerne samt data og statistik for, hvordan passagererne rejser med kollektiv trafik i dag. Det tager desuden afsæt i Aalborg Kommunes kollektive trafikpolitik fra 2020. Politikken fokuserer på kollektiv trafik for alle, sammenhængende mobilitet, at komme hurtigt fra A til B samt at være grøn og bæredygtig.

Ud over bybusserne og den kommende Plusbus består den kollektive trafik i Aalborg Kommune af de nuværende servicebusser, lokalbusser, regionalbusser og Flextrafik samt tog. Der sker ikke ændringer i rutenettet for de øvrige bus- og togruter i kommunen i forbindelse med forbedringen af bybusnettet i Aalborg.

Se de nye afgangs- og ankomsttider på rejseplanens hjemmeside.

Ved spørgsmål til køreplanen kan NT Salgs- og servicecenter hjælpe på 98 11 11 11 eller via deres hjemmeside..

Det nye bybusnet linje for linje

Der sker følgende ændringer i bybusnettet søndag 6. august 2023:

Linje 2 (Plusbussen)

Ruten var Storvorde/Klarup/Gistrup - AAU Busterminal - Aalborg Busterminal - Nytorv - Væddeløbsbanen.
Nu starter den ved AAU Busterminal.

Linje 5

Ruten var Skelagergårdene - Grønlands Torv - AAU Busterminal.
Efter Grønlands Torv kører den nu via Sohngårdsholmsvej og Humlebakken og får ny endestation ved Troensevej.

Linje 6

Ruten var Lindholm Station - Nr. Uttrup Torv - Øster Uttrupvej - AAU Busterminal.
Efter Øster Uttrupvej kører den nu via Budumvej i stedet for Langagervej.

Linje 12

Ruten var AAU Busterminal - Vejgaard - Aalborg Busterminal - Nytorv - Lufthavnen - Vadum - Aabybro.
Før AAU Busterminal starter den nu i Gistrup to gange i timen.

Linje 14

Ruten var Skelagervej - Aalborg Busterminal - Jyllandsgade - Humlebakken - AAU Busterminal.
Fra AAU Busterminal er ruten forlænget til Klarup og Storvorde to gange i timen. Øvrige afgange har endestation ved Troensevej.

Vi ønsker en kommune med gode og effektive forbindelser, hvor bussen er et grønt alternativ til bilen. Et alternativ, som mindsker trængslen på vejene og dermed både er godt for bymiljøet og borgernes sundhed. Derfor er tiden nu kommet til at nytænke og udvikle det nuværende bybusnet i Aalborg, som efterhånden har 20 år på bagen.

Per Clausen, rådmand i Klima og Miljø

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje