Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Flere standsnings- og opsamlingsmuligheder i det centrale Aalborg skal bidrage til at øge trygheden i nattelivet

Flere standsnings- og opsamlingsmuligheder i det centrale Aalborg skal bidrage til at øge trygheden i nattelivet

Med etablering af nye standsningsmuligheder på Vesterbro og mulighed for korttidsparkering i Vesterå, bliver det nu lettere for forældre og andre at lave afhentning.

Implementering af Aalborg Kommunes midtbyplan har medført, at bybuslinje 12 og 13 er blevet omlagt fra Østerågade til ruten Vesterbro-Vingårdsgade-Boulevarden. Vesterbro er nu det stoppested i Aalborg Kommune, der betjener næst flest buslinjer og tredje flest busafgange. 

For at understøtte busomlægningen er perronerne ved stoppestedet på Vesterbro blevet udvidet, så der nu kan holde op til fem busser ad gangen. Inden buspassagererne kan få fuld glæde af de nye busperroner, mangler der opsætning af yderligere læskærme, hegn mod cykelsti, samt plantning af nye og flere træer.

Med udvidelsen af perronerne har Aalborg Kommune grebet muligheden for at tillade standsning ved dele af perronerne i weekenden. Behovet for en tryg afhentning tæt på Jomfru Ane Gade er stor, derfor opsættes der i forbindelse med projektet nye skilte ved perronerne. Det betyder, at det i weekenden - fra kl. 00.00 til kl. 06.00 - er tilladt at standse ved dele af perronerne på Vesterbro. Med dette tiltag bliver det muligt at foretage afsætning eller opsamling, når man skal bringe feststemte personer hjem fra byen i nattetimerne.

Som endnu et tryghedsskabende tiltag vil der blive etableret flere opsamlingspladser ved Vesterå syd. Her bliver de fire nordligste parkeringspladser på Vesterå syd, mod Ved Stranden, skiltet med en tidsbegrænsning på 30 minutter efter kl. 19.00 på hverdage og efter kl. 16.00 i weekenden. Det gør det muligt at lave aftale om afhentning i nattetimerne, hvor man kan vente i op til 30 minutter inden hjemtransport. Etableringen af disse pladser afventer dog, at den afspærring, det pt. er opsat som værn mod sammenstyrtning af ejendom på adressen, fjernes.

 

Mia sagen fylder pt. meget i medierne grundet den netop afsluttede retssag. I min forvaltning har vi siden den tragiske hændelse arbejdet ihærdigt på adskillige fysiske tiltag, der skal gøre det mere trygt at gå i byen i Aalborg. Eksempelvis har vi etableret 4 nye Taxiholdepladser i Vesterå, og med etableringen af standsnings-muligheden på Vesterbro og de 4 pladser med korttidsparkering i Vesterå, bliver muligheden for “forældreafhentning” væsentligt nemmere. Det er rigtig fine trygheds-skabende tiltag, som jeg er glad for, at vi nu får etableret

Jan Nymark Rose Thaysen

Tiltagene med standsnings- og opsamlingsmuligheder på Vesterbro og ved de fire parkeringspladser på Vesterå syd skal være med til at understøtte de tryghedsskabende initiativer, der løbende skabes og koordineres i ”Tryg Aalborg"

Kontakt

By og Land

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje