Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder En budgetaftale med flere penge til borgernær velfærd

En budgetaftale med flere penge til borgernær velfærd

Enhedslisten, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokratiet har onsdag aften landet en budgetaftale for 2024-2027. Budgetforligspartierne har i en økonomisk presset tid valgt at sætte skatten op med 0,2 procent for at sikre mere borgernær velfærd. Der bliver ingen skolelukninger, og velfærden følger med til de flere ældre.

19 ud af Aalborg Byråds 31 medlemmer står bag budgetaftalen for 2024-2027.

Budgetaftalen sikrer et økonomisk ansvarligt budget. Budgetforligspartierne fjerner de værste reduktioner, der var udsigt til på kernevelfærdsområder. Det er blevet muligt, da de er blevet enige om en skattestigning på 0,2 procent, hvilket svarer til ca. 50 kroner om måneden for borgere med en mellemindkomst på 300.000 kr. årligt. De årlige ekstraindtægter ved en skattestigning på 0,2 pct. vil være 18,4 mio. kr. i 2024 stigende til 73,8 mio. kr. fra 2028

"Velfærden er vigtigst, og budgetforligspartierne er derfor blevet enige om, at vi med en lille skattestigning kan tage de værste velfærdsbesparelser ud af budgettet til gavn for børn, ældre og borgere med særlige behov og mennesker med handicap. Skattestigningen muliggør blandt andet, at vi kan bevare alle skolerne, ungecenteret Nexus, og vi kan også fjerne de foreslåede besparelser på MidbySjakket og Ungerådgivningen," fortæller borgmester Lasse Frimand Jensen og tilføjer:

"Vi har prioriteret at fastholde den nuværende sammensætning af medarbejdere i skolerne og dagtilbuddene, så vi bevarer den kvalitet, som mange borgere har tilkendegivet, har stor betydning."
Velfærden følger også med i forhold til de flere ældre.

"Vi bevarer den skemafri vagtplanlægning for nyuddannede nyansatte medarbejdere, og så ruller vi besparelsen på klippekort på plejehjem delvist tilbage. Vi tilfører 3 mio. kr. fra 2024 for at bevare den ekstra tid til hjælp, omsorg og aktiviteter, der giver den enkelte beboer ekstra livskvalitet i hverdagen. 

Et trygt natteliv

Unge skal kunne færdes trygt i Aalborgs natteliv - og ikke mindst i Jomfru Ane Gade, hvor rigtig mange unge kommer. Budgetforligspartierne har derfor valgt at yde støtte til foreningen Safe House i en treårig periode med 400.000 kr. årligt.

Anlægsinvesteringer

På anlægssiden er der afsat penge til renovering af Hals Havn og Nørresundby Havn for at forbedre sikkerheden og skabe gode forhold for brugerne. Der er også penge til en legeplads på Seminarieskolen, en skurby i Nørresundby samt flere sikre skoleveje og cykelstier.

"Selvom det er nødvendigt med en reduktion i anlægsprojekterne, har vi stadig prioriteret energirenoveringer, som dermed er investeringer i klimaet," siger borgmester Lasse Frimand Jensen.

Budgettet sikrer en økonomisk balance med en kassebeholdning på ca. 520 mio. kr. i 2027.

Budgettet vedtages endeligt af Aalborg Byråd til 2. behandlingen den 11. oktober.

Se budgetforlig 2024-2027.pdf

 

Skattestigning på 0,2 procent i Aalborg til 25,6 i 2024

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang