Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder DM-ugen er officielt igang efter festlig åbning på Aalborg Stadion

DM-ugen er officielt igang efter festlig åbning på Aalborg Stadion

DM-ugen 2023 er onsdag aften sparket i gang med en åbningsfest med pokalfinalen i kvindefodbold, fanzone og musik af Jimilian og L.I.G.A på Aalborg Stadion. 3.006 tilskuere var mødt op, og de næste dage fortsætter folkefesten, hvor 218 danske mestre skal findes i 40 forskellige idrætsgrene. 

DM i Beachvolley. DM i Længdespring. DM i Faldskærm. DM i Rally. DM i Padel. DM i Svømning. Det er bare nogle af de danmarksmesterskaber, der finder sted i Aalborg de næste fire dage. 3.339 atleter er klar til at kæmpe om 218 danske mesterskaber.

"Jeg er enormt glad for, at Aalborg igen er værtsby for DM-ugen, som er et slags mini-ol på dansk jord. DM-ugen er et perfekt udstillingsvindue for de mange forskellige sportsgrene, men også for Aalborg som by. Jeg kan garantere, at de besøgende kommer til at få nogle unikke oplevelser, da vi rykker en masse idræt ud i byens rum. I år udvider vi publikumsoplevelsen med en masse kom-og-prøv aktiviteter og musik Utzon Parken. DM-ugen bliver en sportfest for alle aldre," siger borgmester Lasse Frimand Jensen.

DM-ugen åbnede officielt onsdag aften på Aalborg Stadion, hvor der var lavet fanzone, kvindelandsholdet kiggede forbi, kulturministeren uddelte Kulturministerens Idrætspris til den frivillige ildsjæl Michael Olesen fra Thy Fritid og Firmaidræt, og Jimilian og L.I.G.A spillede for publikum. Kvindepokalfinalen.blev afgjort, da FC Nordsjælland vandt 2-0 over Fortuna Hjørring, og hermed var DM-ugen sparket igang. 

DM-ugen er tilbage
Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der står bag DM-ugen, i tæt samarbejde med Aalborg Kommune, de mange specialforbund og lokale foreninger. 

"Vi har virkelig glædet os til at stå her i Aalborg endnu engang og byde velkommen til DM-ugen. Vi har haft arbejdstøjet på, siden vi tog herfra sidste år, og vi håber, at publikum, atleter, frivillige, foreninger og tv-seere vil sætte pris på de mange nye tiltag, vi har sat i værk for at skabe en helt unik sportsoplevelse," siger Hans Natorp, der er formand for Danmarks Idrætsforbund.

Til aftenens åbning afslørede Hans Natorp, at DM-ugen vender tilbage til Aalborg i 2025. Borgmester Lasse Frimand Jensen er begejsteret for opbakningen til dagens åbning og glæder sig til de næste fire dage. Og endnu et værtskab i 2025.

"Idræt og sport er en vigtig del af Aalborgs DNA. Aalborg har stolte traditioner som idræts- og sportskommune, hvor fællesskab og foreningsliv altid har stået højt på dagsordenen. DM-ugen passer perfekt ind, fordi denne store event både inspirerer og motiverer udøvere og tilskuere. Det er fantastisk, at DM-ugen vender tilbage i 2025, for det er en rigtig god måde at hylde og fejre sport, fællesskab og frivillighed," siger Lasse Frimand Jensen.

Fakta om DM-ugen

  • 21-25 juni 2023 i Aalborg
  • DM-ugen er et slags mini-ol på dansk jord
  • Aalborg er værtsby i 2022, i 2023 og igen i 2025
  • 3.339 atleter er klar til at kæmpe om 218 danske mesterskaber
  • 40 forskellige idrætsgrene deltager
  • Se hele programmet

Kontakt

Økonomi og Erhverv

Boulevarden 13 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 16 66

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje