Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Centralt P-hus under massiv forvandling

Centralt P-hus under massiv forvandling

Aalborg Kommunes parkeringshus ved Aalborg Kongres & Kultur Center på Vesterbro gennemgår i øjeblikket en massiv makeover, hvor facadebeklædninger og alle faciliteter fornyes. Et hold kreative street-art kunstnere, anført af Jonny Hefty, har fået til opgave at dekorere en etage hver, som skal give parkerende gæster en ganske særlig visuel oplevelse.

Efter mange år med en omskiftelig tilværelse besluttede byrådet i 2022, at p-huset ved AKKC skulle totalrenoveres. Indenfor det afsatte budget, blev der således givet mulighed for at omdanne det gamle grå betonbyggeri til en farverig, kulturperle midt i Aalborg.

Det er Aalborg-drengen Jonny Hefty, kendt som nordjysk rapper og graffiti-fænomen, der har samlet et hold af forskellige kunstnere, som alle har fået en etage i p-huset med hver deres kunstneriske frihed, dog under det fælles tema ’En tur rundt i Aalborg’. Holdet tæller foruden Jonny Hefty, Lars Pank, Mester88, Burn on og Richard Holmes:

Jonny Hefty udtaler på holdets vegne:
- ”Det er fedt at være en del af sådan et kæmpe projekt. Det er ikke kun store internationale kunstnere, der får lov til at dekorere byen, men os lokale gutter har fået en unik mulighed for at sætte vores fingeraftryk, som forhåbentlig kommer til at blive hængende mange år ud i fremtiden”, lyder kommentaren fra den gamle Aalborg-dreng med den velkendte mugne ræv i bagkataloget. 

Parkeringshuset har i mange år stået hen, så fornyelsen af faciliteterne kommer på et godt tidspunkt. Moderniseringen af P-huset omfatter nye facadebeklædninger, elevatorer, lys, vandanlæg, overvågning, nye vinduer og døre (branddøre), nye fuger og en hel del betonrenovering.

Udover at parkeringshuset gøres langt mere attraktivt for de besøgende, er tanken samtidig, at den nyetablerede ’kunsthal’ skal understøtte Aalborgs position, som innovativ kunstby. 

Rådmand Jan Nymark Rose Thaysen glæder sig til Grand Opening, hvor de nye flotte parkeringsforhold og den helt specielle, visuelle oplevelse gives videre til borgerne. Til foråret vil der ligeledes blive lavet et kæmpe gavlmaleri på facaderne mod nord og vest. Dato for åbningsceremonien, hvor rådmanden klipper den røde snor, vil blive afsløret senere. 

Det er en fornøjelse, at vi nu kan begynde at se resultatet af renoveringen af p-huset, som det lykkedes at få afsat midler til ved budgetforhandlingerne sidste år. P-huset gennemgår lige nu en stor, positiv forvandling - man kan vel nærmest sige fra en grim ælling til en smuk svane. Jeg har ved selvsyn set, hvordan p-husets indvendige vægge sender de besøgende på en lille oplevelsesrejse til nogle af Aalborgs attraktioner. De flotte vægmalerier tager os blandt andet med et smut forbi Aalborg Zoo, AaB's hjemmebane og Musikkens Hus - det er en helt anden oplevelse, der møder de parkerende gæster, end det tidligere ret så skumle p-hus kunne præstere. Og det er ikke kun indvendigt p-huset får en make-over. Også udvendigt kommer der begrønning og gavlmalerier, som byder de parkerende gæster velkommen. Jeg håber, at vi med renoveringen, har skabt nogle rammer, som gør parkeringen til en tryg og god oplevelse

Jan Nymark Rose Thaysen

Kontakt

By og Land

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang