Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Årsberetning 2022: Et overblik over året, der gik

Årsberetning 2022: Et overblik over året, der gik

2022 begynder med nye navne til alle forvaltninger. Krigen i Ukraine sætter sine tydelige spor, og inflationen stiger. Det presser budgetterne, og  Aalborg Kommune oplever ligesom resten af landets kommuner stigende udgifter som følge af flere børn og ældre og flere med behov for specialiserede tilbud.

2022 begynder med nye navne til alle forvaltninger. Krigen i Ukraine sætter sine tydelige spor, og inflationen stiger. Det presser budgetterne, og  Aalborg Kommune oplever ligesom resten af landets kommuner stigende udgifter som følge af flere børn og ældre og flere med behov for specialiserede tilbud

Årsberetningen 2022 er klar. Den giver dig et overblik over året, der gik, på tværs af alle forvaltninger i Aalborg Kommune. 

"2022 begynder med nye navne til alle forvaltninger. Jeg møder ind 1. januar 2022 i Økonomi og Erhverv, der tidligere hed Borgmesterens Forvaltning. Den nye forvaltningsstruktur skal skabe mere helhed for borgere, og det betyder bl.a. bedre overgange, når børnene skifter fra børnehave til skole, og borgere med handicap undgår at skifte forvaltning, når de bliver ældre," fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen. 

Krigen i Ukraine sætter også sine tydelige spor på Aalborg Kommune i 2022. Aalborg modtager i starten af året de første ukrainske flygtninge, der kommer til Danmark på Center Dokkedal, og flere er kommet til siden da.

"Jeg oplever en enorm flot indsats for at sikre børnene en god start i skolerne, og at de voksne får et arbejde. Aalborg Kommune afholder blandt andet en jobmatchdag med ukrainere og nordjyske virksomheder i IKEA, som er en stor succes." siger Thomas Kastrup-Larsen.

Som en anden afledt konsekvens af krigen stiger inflationen. Det presser budgetterne. Ligesom resten af landets kommuner oplever Aalborg Kommune også stigende udgifter som følge af flere børn og ældre og flere med behov for specialiserede tilbud. 

"Jeg er enormt stolt over, hvor gode vi er til fortsat at udvikle Aalborg Kommune trods økonomisk hårde tider og krig i Europa," siger Thomas Kastrup-Larsen.

Aalborg er i fortsat vækst

Aalborg har over 222.000 borgere, og det kalder på byudvikling. I 2022 får Aalborg Kommune taget første spadestik til Børne- og Ungeuniverset på Stigsborg, og den helt nye bydel med plads til 7.500 borgere begynder at tage form.

"2022 er også et år med stor fokus på at sikre bedre rekruttering og fastholdelse af vores dygtige medarbejdere, så det bliver endnu mere attraktivt at arbejde i ældreplejen. Vi får løftet almenundervisningen i 1.-3. klasse med såkaldt coteaching, hvor der er to undervisere til stede i klasserne. Aalborg bliver i 2022 certificeret som børnevenlig kommune af UNICEF, hvilket vi er enormt stolte af," fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

 

Læs årsberetningen

Kontakt

Økonomi og Erhverv

Boulevarden 13 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 16 66

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje

Translate Presse og kommunikation Tilgængelighedserklæring Databeskyttelse Job og karriere