Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Aalborg Kommune lancerer ambitiøs hjemløsestrategi

Aalborg Kommune lancerer ambitiøs hjemløsestrategi

Nedbringelse af hjemløshed står centralt i strategien, der er skabt i samarbejde med borgere, boligorganisationer og erhvervsliv. En fælles indsats for at skabe hjem og trivsel for alle i byen.

Job- og Velfærdsudvalget har i dag godkendt en ambitiøs hjemløsestrategi i Aalborg Kommune. Hjemløsestrategien fokuserer på områder, der er afgørende for, at de berørte borgere kan finde et hjem og trivsel i byen. Et særligt fokusområde er at skaffe flere billige og tilgængelige boliger til hjemløse i kommunen. Der vil også blive tilbudt alternative boligløsninger til dem, der har behov for det, samt tilpasning af boligindretningen efter individuelle behov. 

Vi er stolte over at præsentere en helt ny hjemløsestrategi, der har et entydigt mål om at nedbringe hjemløsheden i kommunen. Denne ambitiøse strategi er et resultat af samarbejdet mellem forskellige interessenter og organisationer. Strategien har til formål at sikre varige løsninger og et bæredygtigt arbejde for at bekæmpe hjemløshed i Aalborg Kommune.

Job- og Velfærdsudvalget

En vigtig målgruppe, der vil blive støttet, er hjemløse med grønlandsk baggrund. Der vil blive udviklet sammenhængende indsatser, der tager højde for kulturelle forhold, sociale udfordringer og individuelle behov. Samarbejdet med Grønland vil spille en central rolle i at finde gode løsninger og tilbud til denne gruppe. 

Derudover vil strategien også fokusere på at mindske antallet af hjemløse unge. Samarbejdet mellem Voksensocialafdelingen og Børne- og Familieafdelingen vil blive styrket for at sikre en smidig overgang og give de unge adgang til fællesskaber gennem job, uddannelse og inklusion i civilsamfundet. 

Vi har samarbejdet bredt 

Hjemløsestrategien er et resultat af et bredt samarbejde mellem borgere, boligorganisationer, erhvervsliv og både offentlige og private organisationer. Uden deres engagement og bidrag ville strategien ikke være mulig. Vi ønsker derfor at udtrykke en stor taknemmelighed over for alle, der har været involveret i udviklingen af denne ambitiøse hjemløsestrategi. 

Det er vores overbevisning, at vi kun gennem et fælles engagement og samarbejde kan lykkes med at nedbringe hjemløshed i Aalborg Kommune. Vi ser frem til at implementere strategien og skabe en by, hvor ingen behøver at være hjemløse. 

Hjemløsestrategiens målsætning 

Hjemløsestrategiens målsætning er at reducere antallet af hjemløse i Aalborg Kommune ved at implementere principperne i Housing First. Strategien omfatter seks temaer, der fokuserer på forskellige områder: 

  • Boliger til alle 
  • Hjemløse med grønlandsk herkomst 
  • Hjemløse unge 
  • Organisering og struktur 
  • Styrket indsats og bostøttemetoder 
  • Job og uddannelse 

For at opnå disse mål er vi i gang med at udarbejde handleplaner, der understøtter hver enkelt mål og delmål i strategien. Formålet med disse handleplaner er at skabe et dynamisk redskab, der kan tilpasses løbende i henhold til de opståede behov. Vi ønsker at sikre en effektiv indsats og opnå de mål, der er fastlagt i hjemløsestrategien. 

Find mere information 

Læs hjemløsestrategien i sin fulde længde

 

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje