Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Aalborg 2024: Om præcis ét år går det løs!

Aalborg 2024: Om præcis ét år går det løs!

1. til 3. oktober 2024 fylder omkring 1.000 politikere, embedsfolk og meningsdannere Aalborg Kongres & Kultur Center. Her skal de drøfte klima, miljø og grøn omstilling af byer og lokalsamfund. Det sker, når en stor europæisk konference om bæredygtighed løber af stablen. Konferencen er en del af Aalborg 2024, som også byder på grønne arrangementer, aktiviteter og udstillinger i Kildeparken for både store og små.


I 2024 er det præcis 30 år siden, at den første konference for bæredygtige byer og lokalsamfund blev holdt i Aalborg. Den 10. konference af sin slags vender nu hjem til Nordens Paris, hvor det såkaldte ”Aalborg Charter” blev vedtaget i 1994. Charteret er stadigt et vigtigt fundament for arbejdet med bæredygtighed rundt om i Europa.

Det betyder rigtigt meget for Aalborg, at så stor en konference kommer til byen. Og jeg er stolt over, at det store udland kigger i vores retning, når de skal bruge en international platform for bæredygtighed

Borgmester Lasse Frimand Jensen

På konferencen skal han sammen med beslutningstagere, eksperter og forskere fra hele Europa drøfte, hvordan lokale myndigheder i højere grad kan påtage sig ansvaret for den grønne omstilling og sammen vise vejen mod et bæredygtig Europa.

Lasse Frimand Jensen fortæller:

"Aalborg 2024 er en unik platform, hvor deltagerne kan udveksle idéer, lære af hinanden og udvikle nye tilgange til at fremme bæredygtighed i vores byer. Og mens fagfolk og beslutningstagere drøfter bæredygtighed til konferencen, kommer Kildeparken til at summe af grønne aktiviteter for alle."

Temaerne for de fem grønne dage i Kildeparken ser således ud:

Tirsdag 1. oktober 2024: Kommunernes klimadag og Ungdommens klimadag (ungdomsuddannelser)
Onsdag 2. oktober 2024: Børnenes klimadag (folkeskoler)
Torsdag 3. oktober 2024: Klimarejsen (rundvisninger i hele Aalborg)
Fredag 4. oktober 2024: Klimafesten
Lørdag 5. oktober 2024: Bæredygtighedsfestivalen

De præcise programmer følger

Lasse Frimand Jensen er også medlem af ICLEI RexCom Europe, som er et netværk for bæredygtige byer og lokalsamfund. Netværket står bag konferencen sammen med Aalborg Kommune.

Programmet for konferencen i Aalborg Kongres & Kultur Center 1. til 3. oktober 2024 bliver løbende opdateret på platformen Sustainable CitiesSustainable Cities

De gratis aktiviteter i Kildeparken 1. til 5. oktober 2024 er for alle. Indholdet for de enkelte dage bliver tilgængeligt på Aalborg Kommunes hjemmeside aalborg.dk/2024

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang