Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Organisation Børn og Unges fælles vision

Børn og Unges fælles vision

Vi kan i fællesskab

Vi vil. Vi skal. Vi kan i fællesskab.

Derfor har vi høje ambitioner og stræber altid efter at gøre en positiv forskel for den enkelte og for fællesskabet.  

Vores fællesskaber er for alle. De er for individet, for gruppen, for unge, yngre, ældre, ældste. De er for faglighed, forskellighed og familier, og de forener og forpligter. Det betyder, at vi altid kan og skal bruge fællesskaber for vores egen og hinandens skyld, når vi løser vores fælles mål og udfordringer.

I vores fællesskaber kan vi være, lære, lykkes og gro. Derfor er vi drevet af viden og af at lære fra os, af mod, handlekraft og eftertænksomhed og af nysgerrighed, forståelse og respekt for det, vi har til fælles, og det, som endnu er nyt.

Visionen rummer alt det, vi vil, alt det, vi skal, og alt det, vi kan i fællesskab. For vi kan skabe kultur i fællesskab. Vi kan blive klogere i fællesskab. Vi kan have det sjovere i fællesskab. Vi kan hoppe, danse, sjippe, tænke, undersøge... 

Vi kan alt i fællesskab. Og det er vi stolte af.

Børn og Unges ambitioner

Vores ambitioner sætter visionens retning og er et løfte om, hvad vi vil stræbe efter og blive bedre til i fællesskab.

Vi forpligter os til at arbejde med og forholde os til ambitionerne for at realisere dem på den måde, som giver bedst mulig mening for fællesskabet.

Ambitionerne er en rettesnor for, hvordan vi skal prioritere, og de giver os mulighed for at sætte vores styrker i spil både sammen og hver for sig, når vi i fællesskab gør vores bedste for børn og unge.

Lære

Vi kan lære i fællesskab. Derfor skal alle børn og unge opleve at indgå i inspirerende læringsfællesskaber, som giver lyst til at lære hele livet. Det betyder, at vi med høj faglighed fremmer nysgerrighed, tillader fordybelse og dyrker kreativiteten i et inspirerende og gensidigt læringsmiljø.

Være

Vi kan være i fællesskab. Derfor skal alle børn og unge opleve at indgå i meningsfulde, trygge fællesskaber med plads til at være. Det betyder, at vi i fællesskab forpligter hinanden på at finde de bedste veje til øget trivsel, og at ingen hånd slipper, før en anden tager over.

Lykkes

Vi kan lykkes i fællesskab. Derfor skal alle børn og unge indgå i legende og udviklende fællesskaber, som giver mod til at være en aktiv del af verden. Det betyder, at vi sætter vores professionelle dømmekraft i spil og gør det, vi i fællesskab ved virker bedst, og det, vi gerne vil prøve af. Vi hæver blikket for at se nye muligheder.

Gro

Vi kan gro i fællesskab. Derfor skal alle børn og unge indgå i inkluderende fællesskaber præget af respekt, som udfordrer og udvikler demokratisk selvtillid og dannelse. Det betyder, at vi inddrager, taler og lytter og anerkender det, vi har til fælles, og det, som gør os forskellige.

Kontakt

Børn og Unge

Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 40 00

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang