Udviklingsprojekter
Landsbyklynger
Fra marts 2017 til oktober 2018 har byerne rundt om Hammer Bakker deltaget i et forsøgsprojekt om udvikling af en landsbyklynge. En landsbyklynge er et samarbejde mellem en række nært beliggende landsbyer om at løfte fælles muligheder og udfordringer. Projektet er udbudt af DGI, Lokale og Anlægsfonden og Realdania.
Gennem projektperioden har landsbyklyngen Rundt om Hammer Bakker arbejdet med organisering, kortlægning, vision- og indsatsområder ,og besluttet hvilke konkrete handlinger, der skal arbejdes med fremadrettet. Beskrivelse af processen, de umiddelbare resultater og de fremadrettede tanker om samarbejdet er samlet i Udviklingsplan Landsbyklyngen Rundt om Hammer Bakker.
Du kan læse udviklingsplanen her:
Se Udviklingsplanen (pdf, ikke-webtilgængelig)
Udvikling i din by
Projekt "Udvikling i din by" er et tilbud til landsbyer i Aalborg Kommune om hjælp til at lave en lokal udviklingsplan. En lokal udviklingsplan er en fælles plan for en bys udviklingsønsker og projektideer. Den bruges til at skabe en fælles forståelse af, hvilke muligheder og udfordringer, der er for byens udvikling - og hvilke initiativer, der skal til for at sikre en fortsat positiv udvikling.
Projektet er indtil nu gennemført i Kølby, Lundby, St. Ajstrup, Staun, Farstrup, Gudum, Gudumlund, Gudumholm, Skørbæk, Ejdrup, Gandrup, Øster Hassing, Holtet og Gåser, Dokkedal, Kongerslev, Tostrup, Komdrup og Barmer.
Eksempler på udviklingsplaner
Se udviklingsplan for Barmer (e-pages, ikke-webtilgængelig)
Se udviklingsplan for Lundby (pdf, ikke-webtilgængelig)
Se udviklingsplan for Gudumholm (pdf, ikke-webtilgængelig)
Landsbyløft
Formålet med Projekt Landsbyløft er at gennemføre byforskønnelse i byer, der trænger til et fysisk løft. De enkelte projekter gennemføres i tæt samarbejde med byernes borgere og foreninger. Her er tale om forløb der strækker sig over flere år, fra udfordringer og potentialer i byen beskrives og frem til at alle projekter er gennemført.
Projekt Landsbyløft gennemføres i Nr. Kongerslev, Ellidshøj og Sulsted.
Oplevelseszoner
Oplevelseszoner handler om at lave en koordineret indsats for at styrke oplevelsesmuligheder og oplevelsesøkonomi i et bestemt geografisk område. Oplevelseszonerne udvikles i et tæt samarbejde mellem Aalborg Kommune, Visit Aalborg og lokale foreninger og turistaktører. Landdistriktsgruppen er involveret i gennemførelsen af Oplevelseszone Aalborg Kyst, og er ansvarlig for etableringen af Oplevelseszone Vest (som i grove træk dækker området fra Nibe og vestover).
Gå til hjemmeside for Aalborg Kyst
Gå til hjemmeside for Aalborg Fjordland
Fremtidens forsamlingshus
Hvordan kan man, med udgangspunkt i forsamlingshusenes nuværende rammer og kulturarv, udvikle levende og bæredygtige mødesteder for nutidens og fremtidens landsbybeboere? Det er hovedspørgsmålet i projektet "Fremtidens Forsamlingshus", der er gennemført i byerne: St. Restrup, Lundby, Svenstrup, Halkær og Gudum.
Forfaldne boliger i landdistriktet
Hvordan kan man, med udgangspunkt i forsamlingshusenes nuværende rammer og kulturarv, udvikle levende og bæredygtige mødesteder for nutidens og fremtidens landsbybeboere? Det er hovedspørgsmålet i projektet "Fremtidens Forsamlingshus", der er gennemført i byerne: St. Restrup, Lundby, Svenstrup, Halkær og Gudum.
Læs om mulighederne for at søge tilskud til bygningsejere
Plan 09
Aalborg Kommune har i årene 2007-2009 deltaget i projektet Plan09 - et partnerskabsprojekt mellem Realdania og Miljøministeriet. Formålet med Plan 09 har været at bidrage til kvalificering af det fremtidige plangrundlag i landets 98 kommuner. Og derigennem at skabe optimale rammer for udviklingen af livskvalitet gennem det bebyggede miljø til gavn for alle borgere i Danmark.
I forbindelse med projektet er der udarbejdet omfattende beskrivelser af alle byer i Aalborg Kommune
Se byrapport med byer over 200 indbyggere
(pdf, ikke-webtilgængelig)
Se bykatalog med landsbyer med under 200 indbyggere
(pdf, ikke-webtilgængelig)