Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Din DNA kan blive til Aalborgs DNA

Kronik af Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune – på vegne af Aalborg Byråd.
Udgivet september 2018.

Rygende skorstene. Trætte og beskidte industriarbejdere i gaderne. Cement, beton og eternit. Billederne af Aalborgs fortid står stadig stærkt i manges erindring. Men billederne er ved at være slidte, og det er tid til at tegne et nyt portræt af vores by og kommune.

Nu hopper børnene i Vestre Fjordpark. Prisvindende arkitektur pryder bybilledet. Rekordmange studerende søger til Aalborg for at blive klogere på verden. Vi har moderne hightech virksomheder og masser af knowhow. Iværksætteriet blomstrer, og vi sorterer affald som aldrig før.

Men der hører mere til billedet, for kommunen er også blevet større. Med kommunesammenlægningen i 2007 blev adskillige kvadratkilometer føjet til – med stor geografisk mangfoldighed til følge. Nogle af os lever i landdistrikterne for at være tættere på naturen og oplandsbyerne med de stærke fælleskaber. Andre foretrækker byens puls.

Ny fortælling om Aalborg

Aalborg er altså ikke, som den var engang. Meget har ændret sig. Derfor vil vi i Aalborg Byråd i efteråret finde frem til en opdateret fortælling om det særlige og betydningsfulde ved Aalborg. DNA Aalborg kalder vi det.

Vi vil skabe en ny fortælling, som vi kan give videre til vores børn og børnebørn, til besøgende i byen, og når vi kommer ud i verden. En samhørighedsfølelse og et brand.

Alle kan være med

Aalborgs DNA skal være med til at sætte en fælles retning for udviklingen af Aalborg Kommune, og derfor bliver næste skridt, at vi skal ud og høre jeres synspunkter og perspektiver. Alle kan være med.

Borgere, erhvervsliv, kulturliv, foreningsliv og uddannelsesinstitutioner bliver blandt andet inddraget via borgerinterviews, et borgertopmøde og de sociale medier. Der bliver også en mere formel runde, hvor grupper, råd og nævn bliver hørt.

Ikke et politisk projekt

Det er vigtigt at understrege, at det her ikke er et politisk projekt, men noget vi står sammen om i Aalborg Byråd. Vi ønsker at høre alle og alle synspunkter er velkomne.

DNA Aalborg skal styrke vores selvopfattelse og være et pejlemærke for det arbejde, vi udfører i byrådet og de visioner, vi har for fremtiden.

Vi vil gerne erstatte den gamle – måske lidt grå og rå – historie om Aalborg med en mere tidssvarende fortælling, der indfanger alle de positive forandringer, kommunen har oplevet de sidste 10-15 år. En fortælling, der rummer transformationen til et moderne Aalborg og sætter ord på de perspektiver, følelser og muligheder, der er fulgt med.

Man må gerne blive stolt og tænke; ja her er da super fedt at bo, leve og arbejde. Og så gør det jo heller ikke noget, hvis vi kan bruge fortællingen strategisk til at tiltrække nye borgere, virksomheder og fx investorer.

Hvordan kan du deltage?

Jeg vil opfordre alle til at bidrage til Aalborgs DNA på www.aalborg.dk/dna. Jo flere, der bidrager, desto stærkere og mere nuanceret en fortælling får vi. Derudover vil der fra midten af september til slutningen af november være masser af aktiviteter på Aalborg Kommunes Facebook-side. Her vil der være rig mulighed for at komme til ordre og sætte sit præg på DNA Aalborg.

Kære medborgere…

…det er jer, der bruger kulturlivet. Jer, hvis børn går i børnehaverne. I vælger, om I skal hoppe på cyklen, tage bilen eller bussen på arbejde. I har forelæsninger på AAU og spiller bridge. I er unge. I har livserfaring. Nogle af jer handler økologisk og har en holdning til bæredygtighed. I bor i oplandsbyerne, uden for byerne og i midtbyen. I elsker friluft og synger med på Kim Larsen i Skovdalen. Og så gør I 1000 andre ting, der gør Aalborg til vores Aalborg – nu og i morgen.

Så kom og vær med og gør din DNA til Aalborgs DNA!

På vegne af Aalborg Byråd,
Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune

 

 

Del indhold