Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Webtilgængelige initiativer

I Aalborg Kommune gennemfører vi løbende webtilgængelige initiativer, for at sikre den digitale inklusion og for at opretholde loven om webtilgængelighed. Læs mere om initiativerne nedenfor.

Tilgængelighedserklæringer

Hvis en hjemmeside er omfattet af loven om webtilgængelighed, skal denne have en tilgængelighedserklæring. Det fremgår nemlig af §3, stk. 1 i loven om webtilgængelighed, at tilgængelighedserklæringen skal være detaljeret, udtømmende og klar.

For at leve op til dette krav er du nødt til i detaljer at vide i hvilket omfang, din hjemmeside eller mobilapplikation overholder kravene i loven om webtilgængelighed.

Du kan på hver af Aalborg Kommunes hjemmesider tilgå tilgængelighedserklæringen via footeren eller ved at indtaste hjemmesiden URL efterfulgt af "/was". Hvis du ønsker at finde denne hjemmesides tilgængelighedserklæring via sidens URL skal du blot skrive www.aalborg.dk/was 

Dokumenter på vores hjemmesider

I Aalborg Kommune arbejder vi efter en HTML-first strategi, som betyder at vi som udgangspunkt ikke publicerer PDF-filer og andre dokumenter på vores hjemmesider, da: 

  • De fungerer dårligt på mobil
  • Gamle dokumenter, som ikke er relevante længere har en tendens til at blive glemt
  • Dokumenter kan ofte være vanskelige at gøre webtilgængelige

Krav til vores leverandører

Når vi skal foretage køb af nye produkter, lægger vi i kommunen vægt på at eventuelle dgitale produkter skal overholde kravene om webtilgængelighed. Det kommer blandt andet til udtryk i vores udbud, hvor vi lægger vægt på at leverandøren skal dokumenterer for webtilgængelighed og dermed varetage lovmæssigt vedligehold med fokus på både de tekniske såvel som de designmæssige krav for webtilgængelighed. 

 

Kontaktinformation:

Har du spørgsmål om webtilgængelighed, så skriv til vores WAS-support eller ring på 99 31 16 19.

Del indhold