Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sygehus Nord og Gåsepigen

Aalborg Kommune inviterer borgere og erhvervsdrivende til at være med til at tage de første skridt mod at skabe en fælles vision for Sygehus Nord og Gåsepigen.

Kort over området Sygehus Nord og Gåsepigen

Når Aalborg Universitetshospital flytter til de nye bygninger i Aalborg Øst i 2021/2022, bliver grunden og bygningerne  på Sygehus Nord ledige. Aalborg Kommune ønsker samtidig at omdanne parkeringspladserne på Gåsepigen og i Urbansgade. Dermed bliver der en enestående mulighed for at skabe et nyt kvarter i Midtbyen.

Læs debatfolderen 'Fordebat og vision - Sygehus Nord og Gåsepigen'

Rundvisning

Torsdag 7. marts 2019 kl. 15-17 inviteres til en rundvisning i området, hvor arkivar Bente Jensen, Aalborg Stadsarkiv, vil fortælle om områdets historie, og arkitekt Gudrun Østergaard, Aalborg Kommune, vil fortælle om sygehusets historie og arkitektur.

Mødestedet er ved hovedindgangen til sygehuset i Reberbansgade.

Proces og tidsplan

For at få belyst mulighederne har Aalborg Kommune og Region Nordjylland aftalt, at der skal afholdes et parallelopdrag, en form for arkitektkonkurrence. I parallelopdraget deltager tre rådgiverhold, som hver skal udarbejde et forslag til en helhedsplan for området. Borgerne vil i processen blive inviteret til at kommentere forslagene, før den endelige helhedsplan besluttes.

Parallelopdraget forventes afholdt i efteråret 2019/foråret 2020. Inden parallelopdraget skydes i gang, ønsker Aalborg Kommune at orientere borgene om nogle af de foreløbige tanker for området, samt at invitere borgerne til at give input til visionen for området.

Dine input til visionen

Vi vil gerne have input til: 

  • Hvad er vigtigt for områdets udvikling?
  • Hvad er vigtigt for kvarterets identitet?
  • Hvad er væsentligt at bevare?
  • Hvad er væsentligt at tilføje?

Du kan give input til visionen i perioden 1. marts til 15. marts 2019 ved at bruge kontaktformularen 'Skriv til Plan & Udvikling' herunder.

Skriv til Plan & Udvikling


Når vi har modtaget jeres input, udarbejder Aalborg Kommune og Region Nordjylland en fælles vision, der kan sætte retning på den kommende udvikling og skabe de bedste muligheder for en helhedsplan.

Kontaktperson

Gudrun Østergaard, Plan & Udvikling, tlf. 9931 2139

Del indhold

Aalborg Griber Fremtiden Image _200