Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sygehus Nord og Gåsepigen

Når Aalborg Universitetshospital flytter til de nye bygninger i Aalborg Øst i 2022/2023, bliver grunden og bygningerne ledige.

Aalborg Kommune ønsker samtidig at omdanne parkeringspladsen på Gåsepigen. Dermed bliver der en enestående mulighed for at skabe et nyt kvarter i Midtbyen.

Kort over området Sygehus Nord og Gåsepigen

Fordebat

Aalborg Kommune inviterede i marts 2019 borgere og erhvervsdrivende til en fordebat. Fordebatten gav input til den fælles vision for Sygehus Nord og Gåsepigen.

Proces og tidsplan

For at få belyst mulighederne aftalte Aalborg Kommune og Region Nordjylland i 2018, at der skulle afholdes et parallelopdrag, en form for arkitektkonkurrence. 

I 2020 besluttede Region Nordjylland at sælge Sygehus Nord før parallelopdraget blev afholdt. I januar 2021 blev Sygehus Nord købt af selskabet Nordud A/S.

Aalborg Kommune drøfter i løbet af foråret 2021 om kommunen skal udbyde et parallelopdrag for en helhedsplan for området. Som borger vil du i så fald blive inviteret til at kommentere forslagene i konkurrencen før den endelige helhedsplan vedtages.

Kontaktperson

Gudrun Østergaard, Plan & Udvikling, tlf. 9931 2139

Del indhold