Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Det østlige Aalborg

Her kan du læse om byudviklingsplanen for det østlige Aalborg.

Det østlige Aalborg er i en rivende udvikling. Nye projekter af enhver størrelse ser dagens lys, og flere store omdannelser har allerede sat sit præg på området.

Det østlige Aalborg afspejler også den udvikling, som Aalborg Kommune undergår, blandt andet med en stigning af nye indbyggere, nye arbejdspladser og et kultur- og fritidsliv, der er med til at sætte Aalborg på Danmarks- og verdenskortet.

Når vi taler om byudvikling, handler det ikke kun om de fysiske rammer. Hverdagslivet og de liv, der leves rundt omkring i bydelene i det østlige Aalborg, er mindst lige så vigtige.

Byudviklingsplanen for det østlige Aalborg vil derfor være en strategi, der sikrer en sammenhæng mellem udviklingen, hverdagslivet, bydelens identitet, det sociale liv, bylivet både for børn, unge, voksne og ældre, på tværs af bydelene.

Og strategien skal vi udvikle sammen, for hvem er bedre til at fortælle om, præge og skabe det østlige Aalborg, end dem der bor og har sin daglige gang der? Byudviklingsplanen bliver derfor til i dialog og samarbejde med beboere, samråd, foreningslivet, skoler, institutioner og andre interesserede, så vi sammen kan finde ud af, hvad der skal sætte rammerne for strategien for det østlige Aalborg.

Et centralt emne i byudviklingsplanen vil være skoler og institutioner, og derfor indgår By og Land et tæt samarbejde med de øvrige forvaltninger, herunder særligt Børn og Unge.

Der vil i hele processen være særligt fokus på inddragelse af borgere og lokale aktører med overskriften ”Vi udvikler det østlige Aalborg sammen”.

Det østlige Aalborg er et stort område hvor Øster Uttrup, Øster Sundby, Nørre Tranders, Aalborg Øst, Universitetskvarteret, Sønder Tranders og Gug indgår. Tilsammen bor der omkring 30.000 borgere, og området favner en bred vifte af bystrukturer, identiteter, udviklingsprojekter mv.

 

Kort over det østlige Aalborg

Klik på billedet for at se det i stort format.

 

Del indhold