Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Bæredygtig kommune Aalborg 2024

Aalborg 2024

Stor europæisk konference om bæredygtighed vender tilbage. 1. til 3. oktober 2024 er Aalborg Kommune vært for den 10. europæiske konference for bæredygtige byer og lokalsamfund. Selve konferencen Aalborg 2024 finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center, mens Kildeparken bliver fyldt med grønne aktiviteter for alle interesserede.

Aalborg som international platform for bæredygtighed

”Velkommen tilbage til Aalborg” lyder det i invitationen. For faktisk var det her i byen, det hele begyndte, da den første europæiske bæredygtighedskonference blev holdt i 1994, og det såkaldte ”Aalborg Charter” blev vedtaget. I dag er charteret stadig et vigtigt fundament for arbejdet med bæredygtighed i mange europæiske byer og lokalsamfund.

I 2024 samler byen igen politikere, embedsfolk, eksperter, forskere, og organisationer fra hele Europa for at dele viden og erfaringer om forskellige aspekter af bæredygtighed. Det kan være klimaforandringer, vedvarende energi, bæredygtig mobilitet samt ansvarligt forbrug og produktion.

Konferencen har særligt fokus på det presserende behov for, at lokale myndigheder påtager sig ansvaret for den grønne omstilling og sammen viser vejen mod et bæredygtigt Europa.

Kildeparken summer af grønne aktiviteter for alle

Lasse Frimand Jensen, som er medlem af Aalborg Byråd og ICLEI RexCom Europe, fortæller:

”Aalborg 2024 er en unik platform, hvor deltagerne kan udveksle idéer, lære af hinanden og udvikle nye tilgange til at fremme bæredygtighed i vores byer. Og mens fagfolk og beslutningstagere drøfter bæredygtighed til konferencen, kommer Kildeparken til at summe af grønne aktiviteter for alle.”

Under og efter konferencen fyldes parken med liv, leg og læring for alle:

  • Kunst, kultur og musik, der overrasker, oplyser og inspirerer til bæredygtig handling.
  • Aktiviteter og lege med fokus på bæredygtig dannelse for at skabe nysgerrighed, interesse og forståelse hos børn og unge.
  • Involverende workshops, udstillinger og aktiviteter, der inspirerer hele familien til en bæredygtig hverdag.
  • Samarbejder på tværs af kommuner for at fremme konkrete bæredygtige indsatser i lokalmiljøet.

Velkommen til Aalborg 2024

”Vi inviterer alle interesserede parter til at være en del af dialogen. Sammen kan vi gøre en forskel og bane vejen for en mere bæredygtig fremtid for de kommende generationer. Vi glæder os til at byde deltagerne velkommen til Aalborg 2024,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

Vi er meget stolte over, at en så stor og vigtig konference kommer til Aalborg. Her 30 år efter den første konference er det nemlig endnu mere nødvendigt at diskutere og samarbejde om at fremme en bæredygtig fremtid for Europa.

Thomas Kastrup-Larsen

Anders Du Mont-Thygesen

Projektleder

25 20 21 94

+4599312194

anders.thygesen@aalborg.dk

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

Konferencen Aalborg 2024 finder sted 1. til 3. oktober 2024 i Aalborg Kongres & Kultur Center. Aalborg Kommune er arrangør sammen med ICLEI Europe, der er et netværk for bæredygtige byer og lokalsamfund.

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje

Translate Presse og kommunikation Tilgængelighedserklæring Databeskyttelse Job og karriere