Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Åbenhed og indblik Digital tilgængelighed Brugervenligt indhold

Principper for brugervenligt indhold

På vores hjemmeside er det din adfærd og dine behov, som afgør, hvordan vi laver indhold. Og vi gør det ud fra fælles retningslinjer og principper.

Brugerne Først

Vores mål er at sikre let digital adgang for alle. Derfor tager vi afsæt i din adfærd og dine behov, når vi laver indhold til hjemmesiden. Vi holder skarpt øje med, hvilke sider som får flest besøg. Vi laver små og store brugerundersøgelser. Og vi tager hånd om den feedback, vi får via hjemmesiden og bruger dine input til at gøre siderne endnu bedre.

Fakta Først

Vi elsker fakta. Når det handler om at lave godt og brugervenligt indhold til dig, så vægter vi fakta over fornemmelser. Vi praktiserer blandt andet Fakta Først ved:

  • at tjekke statistikker over mest besøgte sider
  • at holde øje med søgninger, som ikke giver noget resultat
  • at teste indhold og brugerrejser på helt almindelige borgere.

HTML Først

Digitalt indhold fungerer bedst, når det præsenteres i HTML-format. PDF-filer og andre dokumenter fungerer især dårligt på de små skærme på mobiltelefoner (smartphones) og smarte ure (smartwatches). Og så er de tit svære at gøre tilgængelige for alle brugere.

To tredjedele af besøgene på aalborg.dk kommer fra små skærme - primært smartphones. Kun en tredjedel kommer fra større skærme - desktop. Derfor foretrækker vi at lave indhold i HTML-format og undgå PDF-filer.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang