Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Unge sejler sammen på tværs af lande og kulturer

Aalborg Kommune sender 100 unge trainees med ombord på nogle af verdens smukkeste sejlskibe, når Aalborg er sluthavn under The Tall Ships Races 2022. De unge sejler med fra Antwerpen til Aalborg. Formålet med The Tall Ships Races er nemlig at give unge mennesker en unik rejse til søs.

The Tall Ships Races er en årligt tilbagevendende kapsejlads, der har været holdt i de europæiske farvande siden 1956. Formålet er at give unge mennesker en unik rejse til søs. En rejse på tværs af landegrænser, kulturer og religioner.

Når Aalborg er sluthavn fra den 4. - 7. august, er der mere end 1.500 besætningsmedlemmer fra hele verden ombord på skibene. Langt størstedelen er unge i alderen 15-25 år, der har meldt sig som trainees. Som trainees er de unge en fast del af besætningen ombord på skibene. De får vagter på dækket og i køkkenet, og de lærer om alt fra fortøjninger og sejl til at håndtere søsyge.

15-årige Tobias Valdemar Hjelm fra Hals er én af de unge, der skal afsted for første gang.

"Jeg havde lyst til at prøve noget nyt i min sommerferie og ikke bare bruge ferien på at arbejde og slappe af. Jeg vil gerne lære en masse nye mennesker at kende, lære hvordan kulturen er ombord på et skib og få en hverdag med de andre," siger Tobias Valdemar Hjelm og fortsætter:

"Jeg tror da også, at det bliver udfordrende at skulle sørge for de forskellige pligter, der er ombord. Jeg ved dog, at der er en masse dygtige søfolk med. Jeg tror også, det kan blive lidt udfordrende at skulle være offline, og ikke have muligheden for at snakke med familie eller venner lige så meget, som jeg plejer."

Nye eventyr venter
19-årige Louise Anne-Sofie Jensen fra Frederikshavn lever normalt et liv med fuld fart med gymnasium, fodbold, heste, to jobs og venner. Nu skal der ske noget nyt.

"Jeg er eventyrlysten og elsker nye udfordringer. Derfor griber jeg muligheden for at bruge min sommerferie på at lære en masse nyt, få gode oplevelser og få nye relationer på en anderledes måde, end jeg er vant til fra hverdagen. Jeg afslutter gymnasiet til juni, så det er den perfekte mulighed for at få et break fra det hjemlige miljø, inden jeg skal til at finde ud af, hvad jeg så vil med mit liv," siger Louise Anne-Sofie Jensen, der ikke har anden erfaring med at sejle end at tage færgen frem og tilbage mellem Læsø og Frederikshavn.

"Det er helt klart ideen om at prøve noget nyt og udfordrende, som tiltrækker mig. Det er også fedt, at det er så kæmpestort et arrangement, jeg tager del i. Jeg har et stort konkurrencegen, så kapsejladsen gør det lige lidt ekstra fedt at deltage i" siger Louise.

En anden Louise, der skal deltage som trainee, er ikke helt så ny indenfor sejlads. Det er nemlig tredje gang, at 22-årige Louise Markbjerg fra Aalborg er med.

"Jeg har igennem de sidste 13 år været en del af Hals Søtrop, og derigennem har jeg lært, hvor skønt det er at sejle. Jeg tager med igen for at møde nye mennesker, og for at få lov til at sejle med gamle træskibe. Hver gang er en ny oplevelse," siger Louise, der deltog i The Tall Ships Races for første gang i 2015, hvor Aalborg også var værtshavn.

"Jeg var meget genert, men oplevelsen som trainee hjalp mig med at komme ud af min skal og udvikle mig selv som person. Jeg var i 2015 med på det hollandske skib Oosterschelde, hvor vi spillede musik og dansede for publikum på kajen i Aalborg. Det var en fantastisk oplevelse for mig. Men jeg vil også sige, at nogle af de bedste oplevelser har været hver gang, jeg har stået sammen med en masse andre for at sætte sejl op."

De 100 unge trainees deltagelse i The Tall Ships Races 2022 støttes af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Den Danske Maritime Fond, Hempel Fonden og Damskibsselskabet NORDEN A/S.

Vidste du at;

 • det er sjette gang, at Aalborg er vært for The Tall Ships Races.
 • Aalborg har været vært i 1999, 2004, 2010, 2015, 2019 og nu igen i 2022.
 • 40 af verdens smukkeste sejlskibe lægger til kaj i Aalborg.
 • Spar Nord og Spar Nord Fonden er hovedsponsor for sjette gang.
 • Aalborg Kommune sender 100 unge trainees med fra Antwerpen til Aalborg.
 • Der er cirka 1.500 besætningsmedlemmer med på skibene.
 • Aalborg forventer omkring 750.000 besøgende under The Tall Ships Races 2022.

I 2022 besøger The Tall Ships Races følgende byer:

 • Esbjerg, Danmark (7. - 10. juli)
 • Harlingen, Holland (14. - 17. juli)
 • Antwerpen, Belgien (22. - 25. juli)
 • Aalborg, Danmark (4. - 7. august)
Del indhold