Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Oplev Danmarks største festfyrværkeri over Limfjorden

02. august 2022
Et af højdepunkterne ved The Tall Ship Races bliver Danmarks største fyrværkerishow fra Limfjordsbroen lørdag den 6. august kl. 23.15.
Foto af fyrværkeri fra Tall Ships Races

"Det bliver et brag af en fest. Og der bliver noget for alle sanser, og vi har flere nye tiltag med" Sådan indleder fyrværker Gunnar Knudsen fra Højen & Magic Fyrværkeri, da vi taler med ham, mens han er i fuld gang med at lægge sidste hånd på showet. Han står bag opgaven med at designe og affyre fyrværkeriet, og han er et fyrtårn inden for branchen. Han komponerer hvert år mange fyrværkerishows bl.a. i Tivoli og Legoland. 

"Det er en helt vild fed og fantastisk opgave, der findes ikke superlativer nok, der kan beskrive den", fortæller han. "Det er en lang proces at designe fyrværkeriet, og det tager mange 1000 timers arbejde. Først laver jeg nogle grove skitser, herefter bygger jeg mere og mere på. Det er vigtigt, at der ikke er "huller" i det, så der er mange detaljer, der skal være på plads, ligesom musikken skal spille sammen med det. Derudover skal der være tid til at ansøge hos beredskabet, ligesom trafikforhold m.m. skal på plads". 

Selve opsætningen på Limfjordsbroen begynder allerede lørdag morgen, hvor 20 mand arbejder efter en stram tidsplan for at gøre affyringen af showet perfekt.

Temaet i år er maritimt, så det passer til vandet og skibene. I år kommer der helt nye ting i spil, bl.a. bliver der affyret fra en coaster på fjorden, ligesom der kommer to kraner på broen, så der kan fyres af i 40 meters højde. På den måde kan fyrværkeriet komme endnu højere op. Der er på alle måder lagt op til et mere avanceret og markant anderledes show, end der nogensinde er set før i Danmark. 

I forhold til de udfordringer, der kan være med at lave fyrværkeriet, fortæller Gunnar, at vejret naturligvis kan drille, fx hvis det regner, og alt skal pakkes ind, og så er det altid med en vis spænding at tænde det, for der er ingen mulighed for en generalprøve først. 

Fyrværkeriet er muligt, da det bliver sponsoreret af en lokal ildsjæl, og takket være dette er det muligt for mange at opleve så storslået et fyrværkeri.

På grund af fyrværkeriet vil Limfjordsbroen være helt eller delvist afspærret i perioder lørdag aften.

Fakta om fyrværkeriet

 • 4000 stykker fyrværkeri
 • ca. 3 tons fyrværkeri
 • 4 km. kabler
 • 5 afskydningsanlæg

 Vidste du at;

 • Det er sjette gang, at Aalborg er vært for The Tall Ships Races.
 • Aalborg har været vært i 1999, 2004, 2010, 2015, 2019 og nu igen i 2022.
 • 40 af verdens smukkeste sejlskibe lægger til kaj i Aalborg.
 • Spar Nord og Spar Nord Fonden er hovedsponsor for sjette gang.
 • Aalborg Kommune sender 100 unge trainees med fra Antwerpen til Aalborg.
 • Der er cirka 1.500 besætningsmedlemmer med på skibene.
 • Aalborg forventer omkring 750.000 besøgende under The Tall Ships Races 2022.
Del indhold