Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Hærvejen har store udviklingsplaner

23. juni 2022
I 2021 gik 15 kommuner sammen i en ny forening med formålene at udvikle Hærvejens vandre -og cykelrute til et endnu mere attraktiv tilbud til kommunens borgerne og at tiltrække gæster og turister fra hele Europa.

De 15 kommuner bag udviklingen af Hærvejens vandre- og cykelrute har nu lagt strategien for 2022-2025. Kommunerne har arbejdet tæt sammen i forhold til at lave en grundig forundersøgelse og fået afdækket mulighederne og potentialerne på ruten.

Hammer Bakker

Hammer Bakker. Foto: Niels Fabech

- Vi har nu fastlagt den første strategi for Hærvejen på baggrund af det store tværkommunale forarbejde. Strategien skal være det fælles afsæt for arbejdet med at indfri Hærvejens potentialer, så den ikoniske vandre- og cykelrute kan udvikles yderligere til glæde for både de lokale borgere og gæster, siger Mikkel von Seelen, sekretariatschef i Udvikling Hærvejen.

Nordea-fonden har givet tilsagn om at støtte udviklingen af Hærvejen med et trecifret millionbeløb, og dermed har projektet nu også økonomiske kræfter til at realisere en ambitiøs strategi.

De kommende år vil kommunerne i fællesskab arbejde på at øge vandre- og cykeloplevelsen ved bl.a. at optimere faciliteter og støtte lokale initiativer, så Hærvejsbrugere får tidssvarende services og ydelser med en lokal kolorit. Samtidig skal der arbejdes strategisk med en ensartet skiltning og formidling, så man trygt kan navigere på ruten og aldrig er i tvivl om, hvilken historisk fortælling man er en del af.

Glad for den fælles retning

I Aalborg Kommune bifalder rådmand i By og Land Jan Nymark Thaysen, at der nu er en fælles retning for arbejdet, og at man kan få en sammenhæng mellem de fælles projekter. Han udtaler:

- I Aalborg Kommune glæder vi os over samarbejdet og ser frem til, at vi med lokale projekter kan bidrage til at styrke Hærvejen som vandre- og cykelrute til gavn for vores gæster, men i høj grad også for kommunens egne borgere. Med den øgede interesse for friluftsliv, vandring og cykling ser jeg samarbejdet som en win-win mulighed for både Aalborg Kommune og Hærvejsruten i sin helhed", slutter rådmanden.

Se Udvikling Hærvejens strategi 2022-2025 på haervej.dk.

 

Del indhold