Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ruterne, cykelstjernerne og Aalborg er klar til DM i cykling 2022

10. maj 2022
Aalborg er snart vært for Danmarks første DM-uge, et mini-ol på dansk jord med 52 forskellige sportsgrene fra den 23-26 juni. Aalborg lægger vej til DM i Trial, BMX, MTB og ikke mindst landevejscykling, hvor de allerstørste danske profiler kommer hjem. Nu offentliggør vi ruterne for landevejscykling, så du kan gøre dig klar med dannebrogsflag og hep langs vejene i Aalborg Kommune.

Henrik Jess Jensen, Dansk Cykle Union, Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune og Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund
Henrik Jess Jensen, Dansk Cykle Union, Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune og Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund

Cykling er en af de store sportsgrene ved DM-ugen, hvor de danske mestre skal findes indenfor Trial, BMX, MTB og ikke mindst landevejscykling. De allerstørste danske profiler kommer hjem for at kæmpe om DM trøjen, og enkeltstarten og linjeløbene får start og mål midt i Aalborg.

"Jeg er rigtig glad for, at Danmarks Cykle Union også er med i stor stil, når Aalborg til sommer bliver vært for den første DM-uge. Cykelsporten får et rigtig stort og flot udstillingsvindue for de mange dygtige ryttere, bl.a. når landevejscyklingen får start og målstreg midt i Aalborg. Det bliver på Vesterbro lige udenfor Aalborg Kongres & Kultur Center, og jeg er sikker på, at cykelløbene bliver et af de helt store trækplastre både for toppen af dansk cykelsport og for publikum fra nær og fjern.e," siger Thoms Kastrup-Larsen.

Det bliver ikke kun lokalt, at der er lejlighed til at følge landevejscyklingen, der bliver også live-tv-transmission af samtlige 219 km.

"Jeg glæder mig virkelig til, at hele byen kommer til at summe af hujen, hep og hurtige hjul. Dansk cykling er inde i en guldalder med flere verdensstjerner der lige nu performer på allerøverste niveau. Jeg er stolt af, at de skal dyste om DM-titlen her i Aalborg og retten til at bære dannebrogstrikoten kun en uge senere, når Tour de France rammer Danmark med tre etaper i "Grand Départ Copenhagen Denmark 2022". Det bliver rigtig stort for cykelrytterne, publikum og for Aalborg," fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Hos Danmarks Cykle Union ser man i den grad frem til dette års Danmarksmesterskab og DM-ugen.

"Det er med stor forventning, at jeg ser frem til dette års DM i cykling. Og det er med god grund. Tidligere har de forskellige Danmarksmesterskaber ligget på forskellige tidspunkter og spredt over det meste af landet, nu samles fire af cykelsportens discipliner under DM-ugen i Aalborg. Det bliver ganske spektakulært og et stort samlende event," siger Henrik Jess Jensen og garanterer at Danmarks Cykle Union stiller i stærkeste opstilling.

"På vegne af Danmarks Cykle Union tør jeg godt love, at det bliver stort - alene den stjernerække af danske mandlige og kvindelige ryttere i flere af cykelsportens discipliner, som kan ses på helt tæt hold, er i sig selv en kæmpe oplevelse - jeg håber at mange får et minde for livet," slutter Henrik Jess Jensen.

Målstreg i centrum

Ruterne ved dette års DM giver masser af tilskuervenlige muligheder, ligesom de deltagende ryttere har noget at glæde sig til. Klaus Peter Petersen fra Aalborg Cykle-Ring er løbschef og ruteansvarlig.

"Både enkeltstarten og linjeløbet starter og slutter i centrum af Aalborg ved Aalborg Kongres & Kultur Center. Det betyder, at der bliver masser af nordjyder, turister og tilrejsende tilskuere, som kommer til at opleve cykelsporten på nærmeste hold. Der er nærmest garanti for god stemning og fest, når Danmarks elite kommer til Aalborg for at kæmpe om Dannebrogstrøjerne. Sikkerheden er i top på begge ruter. Alt er afspærret og alle veje ensrettet. Mere end 250 frivillige, 1.500 m hegn og 60 politimotorcykler og race marchalls sikrer rytterne optimale forhold."

Sidste år kunne Mads Würtz Schmidt (Israel Start-up Nation) tage skridtet op på DM-podiet og iføre sig den eftertragtede rød og hvide Dannebrogstrikot.

DM i cykling 2022

Under DM-ugen bliver Aalborg hele Danmarks cykelhovedstad fra 22. til 26. juni. Både enkeltstarten og linjeløbene for junior og eliteklasser får start og mål midt i Aalborg.

  • Onsdag d. 22. juni: BMX
  • Torsdag d. 23. juni: Landevej enkeltstart (Junior/Elite)
  • Lørdag d. 25. juni: MTB Short Track
  • Lørdag d. 25. juni: MTB XCO
  • Lørdag d. 25. juni: Trial
  • Søndag d. 26. juni: Landevej linjeløb (Junior/Elite)

Rutekort

Hent rutekort og yderligere informationer 

Få yderligere informationer om DM-ugen

Del indhold