Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

IKEA danner ramme for Jobmatchdag for ukrainere

20. maj 2022
Ukrainere kan finde nordjyske jobs, når de 7. juni matches med arbejdsgivere, der mangler nye medarbejdere.

Midt i dagligstuen. Midt imellem sofaarrangementer, pyntepuder og IKEA-kunder kommer ukrainere og nordjyske virksomheder om under tre uger til at mødes ved uformelle jobsamtaler.

Virksomhederne mangler arbejdskraft. Og Jobcenter Aalborg har samlet forventningsfulde ukrainere - klar til at finde et job den 7. juni.

"Ukrainerne vil gerne arbejde, og der er god brug for dem i mange brancher. Så jeg er sikker på, at rigtig mange ukrainere og virksomheder på tværs af faggrænser og sprogbarrierer finder hinanden. Der er lavet et stort og flot stykke arbejde fra mange sider for sammen at skabe rammerne for denne jobmatchdag, og vi ved fra tidligere, at det netop er denne type arrangementer, der virker," siger rådmand for Job & Velfærd Nuuradiin Hussein.

Jobmatchdag for Ukrainere afholdes af Jobcenter Aalborg i samarbejde med RAR Nordjylland (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering). Med IKEA Aalborg som værter.

Hos Helnan Phønix Hotel er sproget ingen barriere
En af de virksomheder, som deltager på jobmatchdagen, er Helnan Phønix Hotel. Jacqueline Taul er hotelchef, og hun mangler to til tre medarbejdere i sin housekeeping-afdeling henover sommeren.

For hende er det ikke noget problem, at kandidaterne måske hverken kan tale dansk eller engelsk.

"Der er meget, jeg kan lære dem meget hurtigt. Jeg plejer at sige, at det jo ikke er rocket science, vi laver her på hotellet. Så længe man kan lide at have med mennesker og gæster at gøre," siger hun.

Står det til hotelchefen, ansætter hun gerne kandidater til opstart dagen efter jobmatchdagen.

"Ja, det gør jeg meget gerne, hvis jeg er så heldig at finde nogle, der har lyst til at arbejde på hotel. For jeg kan jo godt tænke, om kandidaterne kan se sig selv i arbejdet. Jeg har fx hørt om en, der er uddannet dyrlæge. Kan de gå fra at være dyrlæge til at gøre rent på et hotel? Det er en stor forandring, men generelt er det jo en stor forandring, de står i. Så, jeg er lidt spændt på det."

Jobsamtaler foregår mellem pyntepuder og dagligstuemøbler
Hos IKEA Aalborg er de glade for at kunne bidrage til at få de nytilkomne ukrainere trygt ind på det danske arbejdsmarked. Det skal de uformelle rammer i IKEAs dagligstueområde sikre.

"Det er ikke noget, vi normalt gør. Men det her kan være et af vores bidrag til at skabe nogle kontakter mellem virksomheder og de ukrainske flygtninge på en lidt anderledes måde. Det er jo en trist situation, og en vi ikke har været i før," siger Peter Elmose, Market Manager hos IKEA Aalborg.

Om IKEA selv ender med at ansætte ukrainske kandidater gennem jobmatchdagen ved Peter endnu ikke, men det er heller ikke et succeskriterie for ham.

"Successen er, at vi får de ukrainske flygtninge sendt videre ud i det danske erhvervsliv. Det er jo egentlig formålet med det her. Og så må vi se, hvor meget vi kan bidrage med i det henseende. Vi vil i hvert fald kigge på mulighederne," siger han.

Del indhold