Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

DM-ugen i Aalborg: Når få millimeter gør en stor forskel

17. maj 2022
Den første DM-uge i Danmark er lige om hjørnet, og det betyder, at mange klubber og arenaer i Aalborg Kommune er i fuld gang med at få opgraderet faciliteterne. Svømmebassinet er blevet forlænget 7 millimeter – en helt afgørende detalje.

Forskellen på succes og fiasko kan i sportens verden nogle gange tælles i hundrededele af sekunder eller få millimeter. Det gælder også for en af faciliteterne, der skal bruges under DM-ugen i Aalborg. Nørresundby Idrætscenter tog chancen under coronanedlukningen og tømte langbane-bassinet for vand:

- Vi vidste jo ikke, hvornår landet blev lukket op igen, så det var måske nu eller aldrig. Vi fik høvlet 7 millimeter af i den ene ende, så nu er den totale længde 50 meter og 2 cm. Det betyder, at der nu er plads til tidtagningsplader i hver ende, så der kan måles officielle tider i bassinet – og det er man især i svømmeklubben glade for, siger Lars Dam, leder af Nørresundby Idrætscenter, der både skal afholde DM i squash, minigolf og svømning under DM-ugen.

For den almindelige gæst i svømmebassinet gør de 7 millimeter forlængelse ikke nogen forskel, men for Aalborg Svømmeklub betyder det meget:

- Hvis ikke vi havde fået den ekstra centimeter, så havde vi ikke været med i den kommende DM-uge, for så kan tiderne i bassinet ikke godkendes officielt. Så vi er meget glade for, at vi nu og fremover kan være vært og afholde langbane-DM – et meget prestigefyldt DM i svømning. Og de lokale svømmere er naturligvis glade for, at de denne gang skal dyste på hjemmebane, ligesom det generelt bliver meget unikt at hovedparten af svømmerne kan sove, spise og dyste under samme tag i Nørresundby Idrætscenter, siger John Larsen, formand i Aalborg Svømmeklub.

Til DM-ugen regner man med at mellem 4-500 svømmere skal dyste og der skal findes 52 nye danmarksmestre.

Ingen tomme prestigebyggerier

DM-ugen er i mange tilfælde anledningen til at flere klubber forbedrer faciliteterne nu. Aalborg Kommune bakker op og politikerne har de næste to år sat to millioner kroner af til at styrke forholdene i klubber, der er vært under DM-ugen. Med støtten følger også et krav om at forbedringerne har længere effekt end bare det enkelte event:

- Vi skal ikke ud i at bygge kæmpe faciliteter, der efterfølgende står tomme. Målet er at skabe små forbedringer, som ikke bare er gode til eventet, men også er en opgradering til glæde for vores foreninger bagefter. Gode faciliteter gør selvfølgelig klubberne og idrætsbyen Aalborg mere præsentabel, men det er også vigtigt at dagligdagen i klubberne efterfølgende nyder godt af løftet, og måske endda kan skabe grobund for endnu flere aktiviteter i vores forenings- og idrætsliv, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Aalborg Atletik og Motion skal til DM-ugen finde 38 danske mestre i kaste- , løbe- og springdiscipliner. Klubben er blevet bevilliget midler af Aalborg Kommune, men investerer også selv i flere forbedringer.

- Vi får lavet en ny tribune under vores gamle halvtag. Den bliver af beton og med større niveauforskelle end den forrige. Det er godt for både udøverne og tilskuerne, men samtidigt er det også en tribune, som i det daglige kan indgå som en træningsfacilitet, fortæller David Møller, formand i Aalborg Atletik og Motion og fortsætter:

- Vi investerer i nyt lydudstyr, så det bliver bedre for både atleterne og gæster at følge med i konkurrencerne. Samtidig blev DM-ugen også anledning til at vi indkøber nyt trådløst tidtagnings- og startudstyr. Det gamle havde slidt kabelføring og løse forbindelser. Så alt i alt får vi lavet nogle forbedringer, der også giver egne lokale atleter bedre vilkår bagefter, og giver os mulighed for at arrangere endnu bedre stævner med optimale vilkår de næste år.

Aalborg Atletik og Motion forbedrer også forholdene omkring højdespring, kuglestød og kasteringen, og som en mere kuriøs forbedring, så får man opstreget til sprintdisciplinerne 100 m og 200 m i begge sider af atletikstadion, så der kan løbes i begge retninger. DM er nemlig sidste kvalifikationsmulighed til VM, og her kan med- eller modvind spille en afgørende rolle for de bedste danske sprintere.

 

Fakta forbedringer:

 • Tennis: Hegn om baner og optimering af baner (net og streger)
 • Billard: 4 caramboleborde
 • Atletik: Tribune, lydanlæg, tidtagningsudstyr, opstregning 100 m og 200 m, renovering kuglestødsring, renovering kastering, højdespringsmadras.
 • Svømning: Optimering af bassinlængde, mørklægning af svømmehal, banetov
 • BMX: Optimering af baneanlæg
 • Rugby: Målpuder

 DM-UGEN I AALBORG

 • DM-ugen er et nyt og stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund.
 • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 28 specialforbund, som dækker over mere end 50 sportsgrene.
 • Over 180 medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles den 23.-26. juni, 2022.
 • Aalborg er en af Danmarks største byer, men er ikke større end, at tilskuerne til DM-ugen kan gå rundt til mange af konkurrencerne. De fleste adgange bliver gratis, og det gør det nemt for publikum at 'shoppe' rundt mellem konkurrencerne.
 • Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Aalborg, der danner rammen om historiens første DM-uge. Se mere på www.dmugen.dk.
Del indhold