Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Borgermøde om arkitektkonkurrence og klimatilpasning i Vestbyen

03. maj 2022
Aalborg Kommune inviterer til borgermøde torsdag den 5. maj 2022, hvor vi præsenterer to foreløbige bud på, hvordan Aalborg Vestby kan sikres mod fremtidige havvandsstigninger.

Tid: Torsdag den 5. maj 2022 fra kl. 15
Sted: Vestre Bådelaugs lokaler, Bådehavnsvej 6, 9000 Aalborg og området deromkring.

Aalborg Kommune er - med støtte fra Realdania og Kystdirektoratet - i fuld gang med en arkitektkonkurrence om klimatilpasning i Vestbyen.

Dommerkomiteen har den 29. april 2022 valgt to forslag, som går videre til en mere detaljeret bearbejdning i fase 2. Forslagene er udarbejdet af:

 • C.F.Møller med Deltares, RAW Mobility, Arki_lab og EKJ
 • JAJA med Hasløv & Kjærsgaard og Niras

De to forslag præsenteres på borgermødet den 5. maj 2022, hvor alle interesserede er velkomne.

 Oversvoemmelse Ved Kulturbroen (1)

Oversvømmelse ved Kulturbroen

PROGRAM torsdag 5. maj:

Kl. 15.00 foran Vestre Bådelaugs lokaler:
Der afvikles forskellige kunstneriske bidrag som belyser klimaudfordringen:

 • Det Hem'lige Teater spiller en lille forestilling om et tilfældigt møde mellem 3 mennesker, der hver især forholder sig meget forskelligt til klimaproblematikken. Forestillingen starter foran Vestre Bådelaug og fortsætter over i Søheltenes Have. Første forestilling kl. 15 og derefter indtil kl. 16.
 • To kunstnere fortæller om de installationer, som de har opført i området. Kunstnerne er:
  Mogens Otto Nielsen, som med sin kunst afspejler menneskets forhold til naturen.
  Den anden kunstner er Mette Boel, der viser værket 'This Boat Might Save Your Life': Hvordan føles det, hvis din gummibåd pludselig er det sikreste sted du har? Hvad er der plads til i en gummibåd? Og hvor længe kan den holde tæt?
 • Der vil være opsat plancher i området, og der vises en kort film, som fortæller om områdets kvaliteter og udfordringer.

Kl. 16.00 Borgermøde i Vestre Bådelaugs lokaler

 • Velkomst ved Rådmand Jan Nymark Thaysen, By og Land, Aalborg Kommune
 • De to teams præsenterer deres forslag
 • Spørgsmål og bemærkninger til projekterne

Kl. 17.30 Afslutning

Borgermødet foregår i Vestre Bådelaugs lokaler Bådehavnsvej 6, 9000 Aalborg. De øvrige aktiviteter foregår i området umiddelbart omkring bygningen.

Workshop onsdag 11. maj 2022

Den 11. maj er områdets erhvervsdrivende, beboere, klubber og interessenter inviteret til workshop om projekterne. Her skal de diskutere og kommentere de to projekter. Pressen er naturligvis også velkommen denne dag.

Workshoppen foregår også i Vestre Bådelaugs lokaler kl. 15.00 - 18.00.

Det videre arbejde

Medio maj arbejder de to teams videre med baggrund i de input, der er kommet. Og den 1. september offentliggør vi den endelige vinder. Herefter forventes opstart af projektering, og i de følgende år vil selve anlægsarbejdet blive udført i flere etaper.

Baggrund

Vandstanden i Limfjorden stiger, og hvis forudsigelserne holder stik, er der risiko for, at store dele af Aalborgs Vestby i fremtiden vil stå overfor en stor udfordring. 

I slutningen af 2021 udskrev Aalborg Kommune med støtte fra Realdania og Kystdirektoratet derfor en arkitektkonkurrence med det formål at udarbejde en vision, som beskriver, hvordan Aalborgs Vestby kan sikres mod fremtidige havvandsstigninger. Fire prækvalificerede teams blev udvalgt til at deltage i konkurrencen, og den 31. marts afleverede de deres vision for, hvordan Aalborgs Vestby kan sikres mod fremtidige havvandsstigninger.

Dommerkomiteen valgte den 29. april 2022 de to forslag, som går videre til en mere detaljeret bearbejdning i fase 2. Det er disse to forslag, som præsenteres på borgermødet 5. maj og som drøftes på workshoppen den 11. maj 2022.

Del indhold