Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Aalborg Kommune vil bede KL undersøge sag om overvågning

28. april 2022
Det er vigtigt, at sagen undersøges til bund, og at der ikke kan sås tvivl om undersøgelsens uvildighed.

"I to anonyme breve er der rejst en række spørgsmål om, at der har fundet overvågning sted i den daværende Familie- og Beskæftigelsesforvaltning - det nuværende Job og Velfærd. Det skal undersøges grundigt og uvildigt", forklarer direktør Arne Lund Kristensen, Job og Velfærd.

Job og Velfærd vil derfor nu rette henvendelse til KL for at bede dem stå for undersøgelsen. Det skal skabe sikkerhed for, at der ikke kan rejses tvivl om undersøgelsens uvildighed.

"Vi tager denne sag meget alvorligt, og jeg har i dag besluttet, at vi vil rette henvendelse til KL for at bede dem stå som tovholder for en uvildig undersøgelse af de spørgsmål og udsagn, der er kommet frem i de anonyme breve. Derudover er vi allerede i dialog med en ekstern partner omkring at få undersøgt arbejdsmiljø-delen i det nuværende IT-center. Vi vil bede KL være tovholder på hele processen og give et bud på et koncept for, hvordan undersøgelsen kan gennemføres. Dette vil komme til høring i såvel Aalborg Kommunes samarbejdsudvalg LMU, FMU og HMU, Aalborg Kommunes direktørgruppe, Job- og Velfærdsudvalget samt Økonomiudvalget. Det er vigtigt for os, inden vi går i gang med undersøgelsen, at vi kan se hinanden i øjnene og være sikre på, at vi får hver en sten vendt", udtaler Arne Lund Kristensen.

Derudover vil Aalborg Kommune bede KL overveje en model for, at også tidligere medarbejdere kan henvende sig, hvis de har konkret viden om, at der har fundet overvågning sted.

"Jeg vil gerne understrege, at vi i forvaltningen er åbne overfor alt, der kan få denne sag belyst grundigt, og jeg vil opfordre alle, der har yderligere vinkler til nu at få dem spillet ind til den uvildige undersøgelse", afslutter Arne Lund Kristensen.

 

 

 

 

 

Del indhold