Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Nyt forsamlingshus i Øster Hassing løb med årets landdistriktspris

25. august 2021
Øster Hassing Borgerforening modtager prisen for sit store, frivillige og vedholdende arbejde med at få skabt et nyt forsamlingshus for byen og lokalområdet, som allerede udgør et stort aktiv for landsbyen.
Per Geert Aas bestyrelsesformand i Øster Hassing Borgerforening modtager landdistriktsprisen af rådmand Mads Duedahl.

Per Geert Aas, (tv) bestyrelsesformand i Øster Hassing Borgerforening, modtager landdistriktsprisen af rådmand Mads Duedahl.

Øster Hassings borgerforening arbejdede i fem år på et nyt forsamlingshus – det hårde arbejde kulminerede tirsdag med modtagelsen af årets landdistriktspris, som hylder lokale ildsjæle, der gør noget særligt for udviklingen i de små byer.

Tirsdag eftermiddag på landdistriktsudvalgets besigtigelsestur blev borgerforeningen overrasket af rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen, Mads Duedahl ledsaget af Landdistriktudvalget og en præmie på 10.000 kr. for deres store arbejdsindsats.   

Da borgerforeningen efter nedlukningen endelig kunne slå dørene op til et helt nyt forsamlingshus den 13. august 2020, levede de ikke bare op til deres byslogan ”Landsbyen med sammenhold”. De beviste også, at selvom der er langt fra forsamlingsforbud til forsamlingshus, stod det prøven: Forsamlingshuset er nemlig fuldt booket med konfirmationer, dåb og bryllupper frem til vintersæsonen 2021. 

- Det kommer jo lidt som en overraskelse, at der var sådan en pris – at det lige skulle være os. Det er da et kæmpe klap på skulderen for den indsats, som rigtig mange har ydet hen over en lang periode. Der gik jo fem år, før vi startede, til det stod færdigt hernede, så det har været et langt sejt træk, siger Per Geert Aas bestyrelsesformand i Øster Hassing Borgerforening.

Forsamlingshuset, der udgør en moderne og fleksibel ramme om byens fællesskaber og arrangementer er godkendt til selskaber med 80 mennesker. Der er lagt vægt på, at huset skal kunne rumme mange forskellige typer af aktiviteter og samtidig skabe en god sammenhæng til byens grønne fællesareal. Det håndværksmæssige arbejde er dels udført af håndværkere, og dels af frivillige, som har været medvirkende til, at budgettet på 3,4 millioner kr. holdt stik, trods udfordringer med blandt andet kloakeringen.

- Det er meget sjældent, at man oplever et byggeri helt fra bunden. I en tid hvor vi har brug for samhørighed, er det helt fantastisk, at det er lykkedes. Det er jo et fantastisk forsamlingshus de har fået bygget herude, og vi ved jo. at disse samlingssteder i landsbyerne er utroligt vigtige – de ender ofte med at være en slags dynamo eller hjerte for lokalområderne, siger rådmand, Mads Duedahl.

Prisen, der indstilles af borgere i landdistrikterne skal ifølge bestyrelsesformanden bruges til noget, som alle får noget ud af. En julefrokost og et loftshængt lærred er allerede blandt nogle af idéerne.

Del indhold