Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Infrastrukturaftalen: Danmark stopper ikke ved Limfjorden

02. juli 2021
Transportminister Benny Engelbrecht besøger i dag Aalborg Kommune for at fejre den nye infrastrukturaftale med borgmester Thomas Kastrup-Larsen og regionrådsformand Ulla Astma. De er taget ud til virksomheden Coolshop i Nørresundby, der finder aftalen livsvigtig. Infrastrukturaftalen sikrer en 3. Limfjordsforbindelse over Egholm, støjafskærmninger ved E45 og penge til en PlusBus2.

”Vi har følt os fanget nord for fjorden, da vi ikke har været sikker på, at vi har kunne få vores varer igennem Limfjordstunnelen. Dag til dag-levering er altafgørende for en virksomhed som os, og det er samtidig spil af liv at sidde i kø. Det betyder alt for os, at der nu kommer en 3. Limfjordsforbindelse – både ift. rekruttering, levering og for hele virksomhedens fremtid,” siger Jacob Risgård, der er medejer af Coolshop.

Coolshop er lige gået i gang med et nyt lager og oplevelsescenter i Nørresundby, som får navnet ”CoolCity” på hele 22.000 m2, og som betyder 300-400 nye medarbejdere til virksomheden.

Transportministeren er i Aalborg i dag for at lykønske Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen og regionsrådsformand Ulla Astman med infrastrukturaftalen, der sikrer en 3. Limfjordsforbindelse over Egholm, støjafskærmninger ved E45 og penge til en PlusBus2.

”Aalborg og Region Nordjylland sætter et markant aftryk på aftalen om fremtidens infrastruktur; blandt andet ved den tredje limfjordsforbindelse, som vi er enige om nu skal gennemføres. Jeg ved, det kommer aalborgenserne og nordjyderne til stor glæde og gavn, og jeg er glad for at genbesøge byen og fortsætte den gode dialog med borgmesteren om de projekter og initiativer, vi igangsætter med infrastrukturaftalen. Det gælder også inden for den kollektive trafik med BRT-projektet PlusBus2, som er et vigtigt supplement til byens transportmuligheder,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen er også en lettet mand.

”Jeg er simpelthen så glad og lettet over, at vi får en 3. Limfjordsforbindelse, og det er en kæmpe sejr for hele Nordjylland. Den 20 kilometer lange Egholmlinje har kæmpestor betydning for vækst og udvikling af både Aalborg og resten af Nordjylland. Den har været et mål for Nordjylland, så længe jeg kan huske. Som transportminister Benny Engelbrecht siger: ”Det er ikke sådan, at Danmark stopper ved Limfjorden” – og jeg kunne ikke være mere enig. Jeg glæder mig til byggeriet går i gang i 2025, så vi kan overvinde de store køer i Limfjordstunnellen og binde Nordjylland bedre sammen,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter:

”Jeg er glad for, at jeg i dag også kan tale med transportministeren om PlusBus2 i Aalborg, som der er afsat penge til i infrastrukturaftalen. Vi er allerede i fuld gang med etableringen af den første PlusBus fra Væddeløbsbanen til det nye Universitetshospital, og vi kan nu se frem til at forstærke den kollektive trafik markant med en PlusBus 2 fra Bouet/Vodskov i nord til Svenstrup i Syd.”

Byggeriet af den 3. Limfjordsforbindelse går i gang i 2025 og forventes afsluttet i 2032. Det bliver en 20 km lang 4-sporet motorvej via Egholm med forbindelse til E45 Nordjyske Motorvej i syd og E39 Hirtshalsmotorvejen i nord.

”Vi har ventet længe på, at det her bliver til virkelighed. Så på nordjydernes vegne kan jeg kun være glad for, at der er landet en rigtig god aftale, som gør det bedre at være nordjyde. Det er vigtigt, at vi får styrket erhvervslivets muligheder, og at infrastrukturen følger med. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi får en 3. Limfjordsforbindelse, og jeg glæder mig derfor til, at vi kan komme i gang med forbindelsen i 2025. Aftalen styrker mobiliteten bredt set og det er til gavn for erhvervsliv, turisme og borgere og godt for Nordjylland som region. Dét er værd at glæde sig over,” siger Regionsrådsformand Ulla Astman, der var med på virksomhedsbesøg hos Coolshop.

Fakta om CoolCity

  • Coolshops nye lager og showroom, som er første etape i logistikejendomme i området "CoolCity". 
  • Bygningen bliver 300 m. lang og ender på ca. 22.000 m2.
  • Det nye byggeri medfører 300-400 nye ansatte for Coolshop.

Infrastrukturaftalen - Aalborg Kommune

  • En 3. Limfjordsforbindelse over Egholm til 7.014 mio. kroner.
  • PlusBus2 fra Bouet/Vodskov til Svenstrup
  • Støjafskærmninger ved E45 – Bavnevangen (36,2 mio. kr), Øster Uttrupvej (56,4 mio. kr) og Humlebakken-Universitetsboulevarden (41,9 mio. kr)
Del indhold