Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Årets handicappris går til Ulla Ringgren Nielsen

06. december 2021
Efter flere gange at have trukket sin nominering, gik den nu ikke længere for Handicaprådets formand Ulla Ringgren Nielsen. I år fik hun prisen for sit mangeårige energiske arbejde for handicapområdet i Aalborg Kommune.

I 2020 var der ingen fejring af handicapprisen på grund af den totale coronanedlukning. Så derfor var Sundheds- og Kulturforvaltningen glad for at man i år trods sne- og trafikkaos kunne ære både de nominerede og senere vinderen. Først fik sidste års vinder Jan Karkov Sørensen sin fortjente hyldest fra scenen. Men så var det også tid til at uddele årets handicappris til Ulla Ringgren Nielsen, som var tydeligt bevæget da hun skulle modtage prisen.

- Jeg er meget rørt og overrasket. Jeg var i første omgang overrasket over, at jeg overhovedet var nomineret. Jeg kan næsten ikke forstå, at nogen synes, at mit arbejde for handicapområdet er så meget værd – at dem der nominerede mig og gav mig prisen bedømmer mig på samme niveau som eksempelvis sidste års vinder, Jan Karkov Sørensen og hans imponerende arbejde for IH Aalborg – og de andre nominerede i år. Så jeg er utrolig stolt og lidt tom for ord, siger Ulla Ringgren Nielsen, formand for Aalborg Kommunes handicapråd og vinder af årets handicappris 2021.

Ulla Ringgren Nielsen har været indstillet til prisen flere gange før, men har altid selv ydmygt trukket kandidaturet, fordi hun har siddet med netop posten som formand i handicaprådet siden 2011 og fordi hun hellere så de andre nominerede løbe med hæderen. Men denne gang gik den ikke længere. Handicaprådet har haft muligheden for at sætte hende ”udenfor døren” og sammen med Sundheds- og Kulturudvalget vælge hende som vinderen. Alt sammen foregik i hemmelighed for den senere vinder:

- Jeg er virkeligt glad for at kunne give prisen til Ulla Ringgren Nielsen i år. Hun har om nogen fortjent den. Hun har i de sidste rigtigt mange år sørget for fokus på handicapområdet, både i dagspressen og når os politikere skal råbes op. Men hun er også utroligt god i arbejdsgrupperne og har været pennefører på flere af de ting, der eksempelvis er blevet besluttet under årlige budgetforhandlinger. Hun gør en kæmpe forskel. Men det har ikke været helt let at give hende prisen. Vi har skullet holde det hemmeligt, så hun ikke kunne afslå den igen, og jeg ved at vores sekretær for Handicaprådet flere gange har talt i tåger og slået knuder på tungen, når Ulla har spurgt ind til uddelingen af dette års pris. Men endeligt lykkedes det, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Prisen blev uddelt 3. december - FN’s internationale handicapdag, hvor man i hele verden sætter fokus på mennesker med funktionsnedsættelser. Den internationale handicapdag, FN’s Handicapkonvention, og FN’s 17 verdensmål er alle tiltag, der sigter mod at reducere ulighed og styrke lige muligheder for alle – også for borgere med handicap og den motivation brænder Ulla Ringgren stadig for.

- Uanset prisen eller ej, så elsker jeg at arbejde for det her område. I Danmark er vi over 500.000 med handicap eller funktionsnedsættelser, som er bagud på point på nogle ting i livet, hvis ikke vi gør noget. Det vil jeg gerne kæmpe for, om det så er for at sikre lige adgang til kulturtilbud for alle, eller kæmpe for at børn med handicap er med i sociale fællesskaber. Jeg ønsker at blive ved længe endnu, siger Ulla Ringgren Nielsen.

Del indhold